Dos artistes

de renom

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque. Torroella De Montgrí.

Amb pocs dies de diferència aquest mes ens han deixat dos pintors catalans de renom com són Antoni Pitxot, que va néixer a Figueres l'any 1934, i Romà Vallès, que va néixer a Barcelona l'any 1923. El món cultural ha perdut dos referents en el món de l'art. El millor homenatge que els podem fer és veure la seva obra, la qual, per sort, està exposada en aquests moments.

La pintura d'Antoni Pitxot, caracteritzada per un realisme d'arrel expressionista, es pot veure al Museu de Cadaqués a l'exposició Dalí. Pitxot. Cadaqués. Pitxot va ser amic íntim de Salvador Dalí: es van respectar com a amics i com a creadors, tot valorant-se mútuament. Recordo l'última exposició que vaig veure a Cadaqués d'ell. Hi exposava uns quadres enormes, que en contemplar-los feien tota la impressió de trobar-te immersa dins el paisatge mateix de l'Alt Empordà més rocós, talment com si fossis davant una finestra oberta.

La pintura de Romà Vallès, emmarcada dins del corrent informalista català, es pot veure al Centre Cultural Terrassa a l'Espai Romà Vallès. En aquest espai hi haurà exposades en un futur més obres d'ell, gràcies a una donació molt àmplia feta pel mateix pintor. Aquesta primera exposició rep el nom de Cosmogonies. Són obres dels anys 1955 al 1963. Ell va ser un dels que va crear el Museu d'Art Contemporani i la galeria René Métras de Barcelona. L'última exposició que li recordo va ser a l'Espai Volart de la Fundació Vila Casas a Barcelona, on hi havia obres matèriques plenes dels traços del seu llenguatge plàstic tan característic.

Les elèctriques!

joan enric carreras i mercader. bellcaire d'empordà.

Vaig rebre la factura de la llum... Ja feia dies i mesos que estava mosca... L'obro i veig 127 euros... i dic "collons". Feia poc havia pagat una de 160 i escaig, i miro el consum i veig "50 euros...". I torno a dir "collons...". Truco a la companyia i una senyoreta més espanyola que la Lola Flores em dóna tota mena d'explicacions tècniques que encara avui no he entés, clar que va ser després de passar-me per quatre departaments on a tots els vaig haver de dir qui era, el DNI, i més coses. Resulta que jo visc sol i sempre miro de fer el mínim ús dels llums, i la seva resposta al veure la meva edat va ser dir-me que anés a la SS a demanar un certificat per "poder" vendre la llum a un preu més econòmic, però si per cas serà el consum que tindré més econòmic, tots els altres "cànons" que són el malbaratament que encareix la factura els hauré de pagar igual. Després demano la possibilitat de pagar cada mes, fan el càlcul, i em diuen 80 euros mensuals, o sigui jo gasto 25 euros mensuals, i ells han de cobrar-me 80 euros (?) i no puc dir que son una colla de lladres? No... no ho puc dir... no ho puc dir, perquè és "totalment legal" que em robin... Suposo que estic pagant la "quota" del tema del Gas del Florentino... Suposo...

L'estelada sobre

el pal de paller

enric carcereny beltran. lloret de mar.

El president Oriol Junqueras ens està donant una classe magistral com a polític. L'exemple més recent és la declaració de la Sra. Teresa Forcades, que no vol comptar amb CiU. Val més que es dediqui a les vacunes, que personalment i experts en la matèria, pensen que ho està fent molt malament. Algú és tan innocent per pensar que tots els votants de CiU són independentistes? Jo mateix, en el cas de Lloret, en conec molts que sí són independentistes, però també n'hi ha, perquè així m'ho han manifestat, que no ho són. Sé també que hi haurà votant del PP, Cs, PSOE... que votaran a favor de la independència, i que molts formen part de l'excel·lent partit de "Súmate". Tan bèstia és tenir una doble nacionalitat o doble passaport, o que encara hi hagi una llengua oficial (el català) a part que es pugui admetre el castellà, com a cooficial. Ara que anem a fer un nou país, que qualsevol podrà parlar la llengua que més li interessi perquè som un país turístic i d'acollida. Un exemple irrefutable, a molts països del món (excepte els del gihadistes).

ERC es troba enmig de l'escenari de nous partits d'esquerra que critiquen el centredreta tradicional, i a la inversa. ERC diu que el nou país s'ha de construir entre tots. Junqueras ha defensat que, després de les eleccions municipals, el seu partit "ha pactat en més ajuntaments amb CiU que no amb la resta de formacions", si bé ha admès que en alguns casos "s'ha prioritzat l'aritmètica per governar", com ha passat a Sant Vicenç dels Horts.

Exemple de tuits, silenciat per a Can Godó: "Josep Àlvarez Picos @jaipcat 22h22 hours ago Vilafranca del Penedès, Catalunya". La manipulació que fa 8TV amb els tuits és de vergonya! Només publica els contraris a @junqueras #junqueras8aldia.