Els nostres alcaldes no han deixat mai de ser provincians. Quan els posen al davant un nom pompós d'una entitat, la que sigui, han de còrrer a canviar-se de calçotets perquè se'ls han mullat. Passa amb les banderes blaves, uns parracs que atorga una entitat privada igual que els podria atorgar jo, però ella es diu Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor i reparteix banderes tan generosament com si fossin creus de Sant Jordi. Les he vist onejar a platges infectes.

A Girona no tenim platja, però a provincians no ens guanya ningú. L'alcalde va sentir a dir que Barcelona renunciava a una cosa que vés a saber què és però du un nom que retruny: Parlament Europeu de Cultura. Això ha de ser nostre, va dir, i Girona ja s'ha ofert a acollir el regal enverinat. Perquè la cosa no surt de franc, Barcelona es gastava 250.000 euros perquè 120 senyors vinguts de tot el món hi parlessin de «Creativitat, Innovació i Identitat Cultural» (sic). O sigui, de les seves coses. Com que Barcelona ha comprovat que ni de bon tros recuperaria el que invertís, i a més encara estan escaldats amb aquella brillant idea del «Fòrum de les Cultures» que encara estan pagant, els ha dit amablement que es reuneixin en un altre lloc. I aquí entra l'Ajuntament de Girona, a qui no li fan por les inversions arriscades ja que són amb diners dels ciutadans.

- Senyor alcalde, miri que ja no ho podem carregar al cànon de l'aigua, que això ens ho vam polir amb el fons d'art Santos Torroella.

Serà per diners. Si Joc de trons es rodarà a Girona sense cotitzar les taxes, amb més motiu hem d'assumir pagar perquè 120 personatges hi vinguin a discutir. Molt malament haurien d'anar les coses perquè entre els 120 no n'hi hagi algun d'una mica conegut perquè alcalde i regidors es puguin fer un selfie amb ell. Això compensa tota inversió.

No trigarem a reclamar la missa anual pels caiguts a la Guerra Civil, aprofitant que Barcelona també se l'ha deixat perdre.