05 de agost de 2015
05.08.2015
Diari de Girona

La grandesa de les urnes

05.08.2015 | 00:00
La grandesa de les urnes

Totes les peces ja són damunt del tauler. El 27-S està en marxa. I per les declaracions que acabem d'escoltar, tots els partits i les coalicions concurrents esperen obtenir uns resultats prou bons.
A ningú se li escapa, però, la transcendència històrica d'aquesta votació. El seu caràcter plebiscitari, l'admeten fins i tot els qui pretenen negar-lo. Ara bé; sigui quin sigui el veredicte dels vots, aquest cop ningú podrà amagar-se rere els eufemismes. Ni sota les capes de maquillatge estadístic. Unes opcions guanyaran. Les altres perdran.
El 27-S ens mostrarà quin futur volem per a Catalunya. Per això, és important que cada opció política ens ofereixi les seves propostes amb claredat, sense demagògies. Cal que totes les alternatives i els arguments es puguin debatre amb tranquil·litat. Amb grans dosis de civisme i joc net. Dues bases indispensables per construir el nou país del demà.
No cal deixar-nos atabalar per la fressa. Ni pels estirabots. Com aquest d'equiparar unes eleccions lliures amb un cop d'estat. Quin despropòsit! Els qui vam viure el 23-F, tenim força clar que els colpistes, amb les seves corredisses de tancs, els tricornis enllustrats i els trets de metralladora, són els enemics reals de la democràcia.
Les urnes sempre són el millor remei contra el totalitarisme, la intolerància i els abusos. Per això, aquest setembre cadascun de nosaltres tindrà l'opció de votar, sense coercions, per l'opció que consideri més convenient. Tot està obert. Tot és possible. I aquesta és la grandesa del moment que ens ha tocat viure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook