Diuen que el que diumenge va actuar al costat de Lluís Llach a Girona no era Paco Jémez amb ulleres de pasta sinó un tal Romeva que feia d'eurodiputat. És igual, fos l'entrenador del Rayo o un desconegut dels que fan lleis per protegir les vaques, passarà a la història com l'estrambòtic cap de llista que no era cap de llista. L'home de palla de Presidentmàs, tot i que tractant-se de CDC i els seus negocis seria millor anomenar-lo el seu testaferro.

Una vegada reconegut el que ja se sabia, o sigui, que el candidat és el que porta el dorsal 4, costa trobar-li sentit al paperot. A què treu continuar obligant a fer el ridícul el pobre Jémez/Romeva? La raó és la covardia, Presidentmàs prefereix amagar-se darrere la bardissa mentre el testaferro dóna la cara. A més, si hagués de parlar de sanitat, educació, serveis socials, càrrecs de confiança, sous, comissions i seus embargades, de tasca de govern i del seu partit en suma, no el votaria ni el Tato.

-Tinc una idea, Presidentmàs! Fem que TV3 entrevisti Junqueras com si fos cap de l'oposició, i després busquem algú que accepti fer el paperet de cap de llista. Així vostè no haurà d'anar enlloc a explicar-se ni pel que ha fet ni pel que pensa fer.

-Però això és molt bèstia, els catalans no són tan burros.

-Que no? Utilitzi de tant en tant la paraula «independència» i ja em dirà.

El cervell gris va fallar només a l'hora de posar nom a la llista, Junts pel Sí no significa res i si crides JPS et responen Jesús. El goig hauria sigut ser presidenciable ocult en una candidatura anomenada Mirant Al Sí. Milers de persones apuntant-se a la llista del MAS, cridant a votar el MAS, treballant pel MAS, mentre un s'ho mira des del còmode número 4, o sigui des de casa, trucant de tant en tant al testaferro per renyar-lo si no deixa clar qui mana. Si va faltar imaginació per idear el Mirant Al Sí podien almenys haver tirat de realisme i crear el Mariano Ajuda'm Sisplau, el Mentint Amb Sanya o el Maletins A Suïssa.