Després de la campanya comercial Black Friday de divendres passat, aquesta setmana l'hem començada amb el Cyber Monday per les compres per Internet. El dimarts la cosa pintava millor amb el Giving Tuesday, per fer donacions a bones causes. I, avui, després de tanta campanya mediàtica em ve de gust inventar-me'n una en el mateix estil, el Thanking Thursday. Sí, el dia d'agrair. I no ho dic només per tots aquells que vau fer donacions dimarts o qualsevol altre dia de l'any, com ara per La Marató de TV3. Ho dic, sobretot, perquè donant les gràcies s'augmenta l'autoestima i la motivació.

Ho he viscut en pròpia pell, però és que hi ha qui ho ha demostrat. Em refereixo a Francesca Gino, una professora de Harvard que estudia com les emocions influencien les decisions. En concret, en un dels estudis sobre la gratitud va demanar a 57 estudiants que revisessin la carta de presentació per demanar feina d'una persona fictícia. Després de la revisió, la meitat dels estudiants va rebre un missatge de la persona que hi deia: "Vaig rebre els teus comentaris a la meva carta de presentació". En el missatge a l'altra meitat, darrere d'aquesta frase hi deia: "Moltes gràcies! Estic molt agraïda". En mesurar posteriorment l'autoestima, un 55% del segon grup (versus un 25% del primer grup) en va mostrar nivells alts. Quan als mateixos estudiants se'ls va demanar que revisessin una altra carta de presentació, van acceptar revisar-la el 66% (versus un 32%) dels que havien rebut les gràcies.

Ara, com diu un professor de la UOC, l'agraïment ha de sortir de dins; si és forçat no val. Doncs moltes gràcies des de ben endins a tots els que heu llegit fins aquí. I que tingueu un bon Thanking Thursday!