o sé quin qualificatiu mereix qui anuncia per les xarxes socials una festa al seu antre, el Blow, on menors d'edat competiran bevent alcohol, és de suposar que fins a caure per terra entre rialles d'altres menors no menys borratxos. Bé, sí que sé quin mereix, però com que no voldria atribuir a la seva mare una professió que potser no exerceix, em conformaré a dir-li delinqüent: per servir alcohol a menors, per fer-ne propaganda i per tenir bloquejada la sortida d'emergència, segons va constatar la policia. Un antre ple de menors borratxos i sense sortida d'emergència útil és un polvorí que el mínim accident convertirà en massacre.

Un, que és bona persona, admet la possibilitat que aquests pirates de l'oci nocturn ignorin que el que fan és fastigós. Potser estan convençuts que la ingesta d'alcohol de garrafa és el que més convé a nens i nenes. En aquest cas imagino que no furtaran als seus propis fills les excel·lències dels destil·lats i que en lloc de llet els faran esmorzar un gran bol de ginebra abans d'enviar-los fent esses cap a col·legi, amb una petaca a la motxilla en lloc d'un entrepà. No s'haurien de quedar aquí. En properes ocasions poden organitzar concursos per a menors (el seu target) d'esnifar ratlles de coca o lluites al fang entre nenes impúbers vestides només amb un tanga. Que no pari la festa.

Tot és resoldrà amb una multa que pagaran amb gust, ja que els ingressos són superiors. En un país normal i amb lleis normals el Blow hauria d'estar tancat -i per sempre- però sobretot haurien d'estar tancats els seus responsables, per ser un perill públic. Però és que en un país normal aquesta discoteca hauria de tancar simplement perquè cap pare amb dos dits de front permetria als seus fills posar-hi un peu.

El dubte és si anuncien a les xarxes les il·legalitats que pensen cometre perquè són idiotes o perquè -Girona funciona així- tenen contactes allà on n'han de tenir i saben que no els passarà res. Ho sabrem aviat: només caldrà comprovar si les autoritats precinten el Blow o si continua obert.