Un milió de gràcies a tots

Frederic Gómez. president del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona.

A hores d´ara no sabem la quantitat exacta d´aliments que s´han aconseguit a les comarques de Girona durant el Gran Recapte 2015, ja que encara ens estan arribant de diferents empreses i institucions que també han volgut participar en la campanya junt amb els seus treballadors i clients. Calculem que el total recaptat estarà al voltant dels 500.000 quilos de menjar, però no volem esperar al recompte final per manifestar el nostre agraïment a tots els que ho han fet possible: als 4.000 voluntaris dels punts de recollida i del magatzem; a les superfícies comercials i botigues; a les empreses i entitats que han col·laborat en la campanya; als particulars que han facilitat els mitjans de transport; als mitjans de comunicació que han estat informant contínuament i, sobretot, a la ciutadania que ha manifestat la seva solidaritat aportant aliments en els més de 300 punts de recollida.

La millora del recapte respecte a l´any passat s´ha posat de manifest principalment en la qualitat dels aliments aconseguits. En general hem comprovat que s´ha fet cas del que demanàvem i els ciutadans han aportat aliments com oli, conserves de peix i carn, aliments infantils i llegums cuits en lloc de seques. No solament es tracta de menjar de més valor nutritiu i també econòmic, sinó que s´ha recollit en una quantitat sensiblement superior a la recaptada l´any passat.

Més de la meitat dels aliments aconseguits ja s´ha distribuït entre les entitats benèfiques i en poc temps podran arribar a les famílies necessitades. Com és ben sabut el Banc dels Aliments no dóna directament el menjar a persones o famílies sinó a les entitats socials que les atenen. Doncs bé, en nom del centenar de entitats de totes les comarques gironines beneficiades pel Banc dels Aliments i de les 38.000 persones que gaudiran del que es va aconseguir durant el Gran Recapte 2015: un milió de gràcies a tots els que l´han fet possible!

Perdrem el Pla

de Pensions?

Gemma Ros i Valls. Blanes.

El passat dia 7 vaig escoltar el debat polític que ens va emetre a Antena 3 i la Sexta. Un tema va ser el pla de pensions; els polítics ens van deixar entendre que en un futur pròxim no podran garantir el pla de pensions. Però, què proposen? PSC i Podem, apujar els impostos; Ciutadans i PP, fer alguna cosa per la natalitat; i tots deien que s´ha de crear més feina.

Jo els dic a tots ells que, en bona part, són les seves polítiques antinatalistes les que han causat la situació. Em refereixo, per exemple, a la llei d´avortament, que produeix la mort de 400 infants cada dia a Espanya. Cap d´aquests polítics han pres mesures per evitar la pèrdua de tant capital humà, i des de serveis socials no s´ha fet gairebé res per donar suport a les noies embarassades en situacions de pobresa per tal d´evitar que avortin. Actualment quan una noia embarassada va a Serveis Socials a demanar suport, es troba amb aquesta resposta: «Et podem pagar l´avortament, però no podem donar suport a la teva maternitat». Disposo d´un estudi elaborat per l´Institut Universitari del Capital Social titulat «L´impacte econòmic de l´avortament», on es resumeix amb xifres que el 2020 no es podrà fer front a les pensions degut a la pèrdua de capital humà que han causat els avortaments.

Nadal 2015

Paquita Xarles Arnau. Girona.

Hem entrat a l´Advent, temps de preparació per al Nadal que ja està a tocar. Els aparadors fa dies que ja estan ornamentats i plens de llum intentant captar l´atenció dels compradors. L´any 2015 està a punt d´acabar, ben aviat l´acomiadarem amb festes i disbauxes. El Nadal pels cristians és una festa molt important, Jesús, el Messies, va néixer a Betlem de Judà, va venir per redimir-nos a tots. Nosaltres, els cristians, el celebrem amb goig, ens felicitem, fem festa del treball, les famílies ens reunim, mengem junts, ens fem regals, assitim a concerts i altres actes festius, a vegades, al mig de tant aldarull ens oblidem del més important, l´arribada del Messies. També en aquests dies continua la pobresa, les guerres, les malaties i no sempre som solidaris amb els que pateixen. També seria bo recordar a tantes persones que no coneixen Déu i no saben res del nen nascut a Betlem. També compren, mengen, surten i canten com tothom sense saber ben bé per què, nosaltres els cristians fem alguna cosa? Fem d´estrella d´Orient que els acompanya a Betlem?

A tots els que em llegiu us desitjo unes festes nadalenques santes i alegres. Bon any 2016