Gràcies Ajuntament

Roser Juncà i Llurba. Banyoles.

Hi havia un carrer que sempre era brut, i no fa gaire, cansada de tanta deixadesa, a primera hora del matí vaig anar a l'Ajuntament per dir-los el que feia al cas; no per denunciar els qui l'embrutaven tant, sinó per posar en evidència el problema. Al cap d'una hora vaig tornar a a passar pel carrer en qüestió i semblava un somni de tan net i polit com estava: feia goig de veure'l.

Tot seguit, torno a l'Ajuntament i els dono les gràcies. Tot parats em diuen que en molt temps sóc la primera persona que ho fa. Jo crec que l'agraïment porta sempre benefici a la convivència, per això aquestes ?ratlles de reconeixement: Gràcies Ajuntament!

La família compleix funcions socials

Enric Barrull Casals. girona.

Recordem que la família és un bé que, per la seva naturalesa, compleix funcions socials que cap administració pública o associació o institució civil podran complir mai. La família dota d'identitat, garanteix la integració i educa la sociabilitat, alhora que ensenya el valor de la solidaritat intergeneracional. La seva naturalesa la converteix en subjecte de drets i deures que l'Estat ha de reconèixer i protegir. La perspectiva de família, proposa el Fòrum de la Família, hauria de ser el criteri des del qual dissenyar polítiques públiques capaces de donar suport a la fortalesa familiar.

La lògica individualista ha difuminat la rellevància social de la família. Ja va sent hora que la política s'encarregui de reconèixer aquesta rellevància, perquè en depenen l'equilibri demogràfic, el futur del sistema de prestacions, la transmissió dels valors i la mateixa cohesió social.

Agraïment a l'Hospital Universitari Josep Trueta

maria rosa terradellas piferrer. girona.

Durant els dies que he estat ingressada en aquest hospital he tingut l'ocasió de constatar l'elevat nivell de la nostra sanitat pública, i no tan sols en l'aspecte professional, que és de tots coneguda i valorada, sinó també i, per sobre de tot, per la qualitat humana de tot l'equip que el compon: mèdic, d'infermeria i de serveis.

Tot el personal de les plantes vuitena, ?setena i la UCI m'han mostrat en tot moment la dignitat, la sensibilitat i el respecte amb què ens tracten als malalts, la seva ?capacitat de posar-se en la nostra pell, i de fer-nos ?sentir com persones úniques i especials. En ?definitiva, percebre tot això m'ha emocionat i m'ha fet sentir molt millor, i crec que tinc ?l'obligació de fer públic el meu agraïment.

Com a formadora que sóc de futurs mestres, també he pogut constatar com formen els estudiants d'infermeria de la UdG. Quina satisfacció i orgull sentir les seves recomanacions sobre com portar a terme les tècniques que consoliden a la pràctica!, però el que més m'ha impressionat és els valors que els transmeten en relació amb la seva professió i al tracte amb els malalts. La sensibilitat amb què els tracten, la seva paciència per ensenyar-los, la confiança, la seguretat, l'autoestima que els trameten, l'estima que els tenen, etc. D'aquesta formació en sortiran uns grans professionals i, de ben segur, unes millors persones. Gràcies també a tots aquests estudiants.

Sempre s'ha dit que la força del nostre país són les persones i n'estic convençuda. Amb persones com aquestes anirem bé i endavant! Mil gràcies.

L'Advent i les espelmes

Pedro J. Piqueras Ibáñez. girona.

L'Advent, que ha començat el dia 29 de novembre, marca l'inici de l'any litúrgic a gairebé totes les confessions cristianes. Durant aquest període els cristians ens preparem per celebrar la commemoració del naixement de Jesucrist i per renovar l'esperança en la vinguda del Nen Déu.

Durant l'advent, com és costum, es col·loca a les esglésies, també en algunes llars, una corona de branques de pi, anomenada corona d'Advent, amb quatre espelmes, s'encén una per cada diumenge d'Advent, de tal manera que en el quart diumenge queden enceses totes les espelmes. Amb relació a les espelmes hi ha una petita tradició d'advent: a cada una d'aquestes quatre se li assigna una virtut que cal millorar en aquesta setmana, per exemple: la primera, l'amor; la segona, la pau; la tercera, la tolerància i la quarta, la fe. Espero que aquesta petita reflexió ens serveixi, almenys als lectors cristians.