Enfront d´un fet que ens omple de tristor

Lluís Torner i Callicó. girona.

A la barriada de la Devesa,/ com d´altres, els veïns estem trasbalsats,/ per la mort d´una mare i dues nenes,/ per culpa d´un succés desafortunat.// Un fet que posa la pell de gallina, fou una caiguda des d´un tretzè pis;/ de la qual es desconeix la causa,/ tot i no tractar-se d´un cas fortuït.// Es parla d´una forta depressió,/ que la mare patia, d´un temps ençà,/ un mal que, a voltes, és molt traïdor, / pels greus efectes que pot comportar.// Podria ser, molt bé, el que va passar,/una mare, mai de mai, serenament,/tindria aquesta forma d´actuar,/ si no és per un greu cas d´ofuscament.// Ara, com sol passar en casos semblants,/ sentirem comentaris de tots colors, / uns de benintencionats, altres no tant, / però, sobretot, de mostres de tristor.// El que cal fer és solidaritzar-nos,/ amb el patiment de la família;/ el marit, el fill, avis i àvies, / i tenir un record per les víctimes. // Pensem que, de víctimes, ho són tots ells, / perquè tots n´han patit els efectes, /uns per la mort, sense motiu aparent, / els altres per les conseqüències. // Els que coneixíemuns i altres,/ o hem compartit veïnatge amb ells, els desitgem ànims i enteresa,/als familiars i, als absents, bon cel.//

Girona i els veïns de la Devesa, us acompanyem en el sentiment, i ens solidaritzem en el vostre dolor.

Vot útil o vot no útil, aquesta és la qüestió

enric carcereny beltran. lloret de

mar.

Ha arribat l´hora que tots els que han votat a favor de la Caverna, o sigui, contra la Independència de Catalunya i dels Països Catalans, que vulguin fer un nou país, el seu vot sigui per al partit més útil. En el cas de Catalunya, per què els governs del PP i del PSOE, que ens han mentit tantes vegades encara hi ha gent disposada a votar-los? I a més veiem que els de Podem i Ciutadans són la cara nova del PSOE i del PP. Això és la burrada elevada al quadrat. Aviat explicaré com països han canviat amb la força dels seus vots i han aconseguit ser quasi perfectes.

El remei d´alguns d´aquests països és tan senzill com votar a un President de república sotmès a qualsevol reprovació, justificada.

Transparència absoluta, en tots els procediments o adjudicacions sota pena molt severa.

Tots els càrrecs públics amb provada aptitud professional i moral, ben retribuïts i sotmesos a l´acomiadament sense compensació o jubilació, en cas de ferma sentència, condemnatòria.

Eliminació de les despeses inútils, com prejubilacions escandaloses, exèrcit, cotxes oficials excepte per als més alts càrrecs, etc.

Sou mínim per a tots els necessitats provats, habitatge, sanitat i educació universal.

Justícia independent i potent, que els jutges no puguin ser nomenats per cap partit.

Desenvolupar les infraestructures necessàries per tenir una forta economia, al servei del turisme, dels treballadors, i de totes les empreses, amb impostos per tothom el més baixos possible.

Banc Central Català, supervisó de totes les entitats bancàries i de les seves pràctiques.

Tot això és possible si tots votem i es concentra en l´únic vot útil.

Dol i periodisme

NÚRIA RAMOS I GELI. VILADEMULS.

Fins ara mai havia estat conscient que la meva curiositat davant els successos s´alimentava de la misèria aliena. Ho sabia, i no n´era conscient.

Després de veure el tracte que s´ha fet per part d´alguns mitjans de comunicació dels fets del dimecres a Girona em sento avergonyida. Avergonyida d´haver buscat jo mateixa alimentar aquesta curiositat, fomentant un periodisme cínic, sense contemplacions, sense empatia. Aquestes persones necessiten viure aquest moment i els que els vindran amb la màxima tranquil·litat i intimitat, i l´últim que necessiten és que els seus noms surtin publicats, que es parli de les seves feines, de les seves famílies, del seu passat. Tots volem entendre, però aquesta voluntat d´entendre no ha de passar per sobre del respecte a la seva intimitat.