Més respecte i consideració, senyors

Cati Babot Artigas. BANYOLES.

Des de l'any 2012 el nostre fill Arnau, de 16 anys, forma part de la secció d'atletisme del Club Natació Banyoles. L'any passat ens van demanar si ens interessava que formés part del programa de tecnificació al qual opten els esportistes que consideren que tenen més projecció quant a la seva especialitat.

Aquest programa està concertat amb alguns instituts del municipi i l'Ajuntament. Bàsicament consisteix a fer l'entrenament en les instal·lacions del club, en lloc de fer educació física normal a l'institut i així poder compaginar millor esport i estudis.

Aquest any l'Arnau ha començat batxillerat i això comporta més estudis i més treballs fins al punt de veure's obligat a faltar a alguns entrenaments per poder respondre a aquestes obligacions. També ha estat malalt i també es va lesionar entrenant-se.

Per tot això, vam tenir una gran sorpresa quan, fa uns dies, l'Arnau va rebre a les 9 del vespre un ?watsapp de la seva entrenadora en què li comunicava que estava fora del programa de tecnificació per les faltes d'assistència als entrenaments.

Tos vam quedar perplexos pel mitjà utilitzat per comunicar una cosa tan seriosa i sense cap avís previ per part de cap responsable del club.

L'Arnau va decidir exposar-ho a l'equip directiu de l'institut Josep Brugulat, al qual tornem a agrair la seva implicació en aquest tema, ja que ha donat suport al nostre fill i l'ha animat perquè no deixi que tot això l'afecti en els estudis.

També vam parlar amb el gerent del club, el qual es va limitar a dir que la decisió estava presa, sense tenir en compte els nostres raonaments amb proves contrastades amb l'institut.

Per tot això, considerem que el Club Natació Banyoles ha actuat sense cap respecte ni consideració envers un atleta que no es mereix ni de bon tros aquest tracte.

Assistència a Montilivi

Eloi Ribas Massonis. GIRONA.

Com a gran aficionat del Girona FC, em sap greu el fet que l'equip no rebi el suport d'una nombrosa afició a Montilivi.

L'assistència de l'any passat amb la d'aquest any ha baixat considerablement, un 9,5% de mitjana. Un dels motius és que el rendiment de l'equip a casa ha baixat i aquest fet, sumat amb la mandra d'anar al camp un dissabte a la tarda-nit, amb la fred que fa, implica que l'assistència sigui pèssima. Però aquests dos fets serien inversos si l'assistència d'aficionats fos més nombrosa, ja que quan un equip se sent recolzat per l'afició, els resultats milloren.

Una de les típiques solucions per millorar l'assistència és abaixar el cost dels abonaments, però no crec que sigui la decisió correcta, ja que els abonament actualment ja són bastant assequibles, i altres equips de la mateixa divisió tenen un preu d'abonament molt més elevat, i la mitjana d'assistència és molt més elevada. Per tant, la clau per fer millorar l'assistència és fer propaganda, anys enrere els partits de Segona A és retransmetien per alguns canals de la televisió gratuïts, ara la compra de Mediaset dels drets de televisió de la Lliga Adelante ha provocat que molta menys gent pugui veure els partits. Per això proposo que la ?junta directiva creï un seguit de penyes blanc-i-vermelles arreu de Girona i pobles del seu voltant, per així aconseguir que molta més gent és mobilitzi per anar a animar l'equip.

D'aquesta manera, crec que molta més gent s'animaria a anar a Montilivi cada quinze dies, de la mateixa manera, que els últims partits de l'any passat, molta gent va anar a animar l'equip en un moment clau. En aquell moment al final no va ser possible aconseguir l'objectiu de l'ascens, però això no vol dir que en els següents anys no sigui possible.

«Reinventa't. Innova per competir»

Montse Bofill Prieto. Girona.

El passat dilluns 14, vaig poder formar part d'una experiència molt important organitzada per AED, (Associació Espanyola de Directius i Tribuna de Girona), la qual va tenir lloc a l'Auditori de Girona.

La V Jornada d'Empresa i Coneixement venia amb el lema: «Reinventa't. Innova per competir». La jornada va ser estructurada en set sessions, en les quals hi van participar quinze ponents. Tots els ponents es van centrar en un tema central: la transformació de les empreses en un context de canvi accelerat, disrupció tecnològica i creixent competència. De la jornada m'agradaria subratllar un consell molt important que van transmetre: «Desapreneu el que heu après perquè el món que ve és molt complex i requereix una nova manera d'aprendre, si us voleu adaptar a la realitat».

M'agradaria donar les gràcies a totes les persones que any rere any organitzen aquestes jornades, ja que joves estudiants com jo tenim la gran sort d'assistir-hi cada any i fan créixer el nostre coneixement sobre el món de l'economia i l'emprenedoria.

La necessària unió dels partits polítics

Pedro J. Piqueras Ibáñez. Girona.

És cert que aquests últims dies assistim a un seriós intent d'unió dels partits polítics front al desafiament del secessionisme a Catalunya, i ara al voltant del pacte antigihadista signat pel Partit Popular i PSOE temps enrere. No obstant això, el missatge d'unitat es passa immediatament a ?destacar les diferències de criteri, com si la proximitat de les eleccions generals exigís marcar diferències al voltant d'uns valors que haurien de ser objecte d'un consens sense fissures. La llibertat, la unitat de la nació i els altres valors democràtics recollits en la Constitució, només prevalen quan hi ha un consens ferm en la defensa de l'Estat de Dret. Això és el que està passant a França i el que suscita l'admiració de tants espa?nyols que també se senten orgullosos de ser-ho.