Gest de solidaritat

M. Àngels Pagès. ventalló.

També aquest any, pel pont de la Immaculada, es va fer en el local de la Parròquia de Ventalló la recollida d'aliments i alhora la col·lecta de la missa del diumenge per entregar a Càritas.

Val a dir que hi va col·laborar tot el municipi: Ajuntament, escola, llar d'infants, establiments comer?cials i sobretot la major part dels veïns. Al llarg dels tres matins que va durar la campanya, es van omplir un munt de caixes de llet, oli, arròs, farina, sucre, llegums de tota mena, pastes, llaunes de peix, pots de conserva, galetes, xocolata en pols... i altres productes ben variats. Tot plegat feia goig de veure. Hem d'agrair a totes aquelles persones que ho han fet possible: en especial, la Maria, que va tenir la iniciativa quan va començar la crisi i que any rere any és al peu del canó i ens recorda que hi ha molta gent que passa gana.

Esperem que aquest recapte, abans de les festes de Nadal, ara que ja està ben consolidat, es pugui continuar molts anys més. Diu molt d'un poble ser solidari amb les necessitats dels altres.

«Reality show» polític

JOAN JANOHER I SADURNI. forallac.

Com podem definir les actuacions que s'estan prodigant a les diferents cadenes de TV? Sembla com si la política hagi de ser un espectacle per poder captar més parròquia de votants. Per això, els principals líders han cregut convenient presentar el seu xou de míting encarat a l'espectacle, donant una dimensió de poca serietat, en l'intent de convèncer els electors amb les seves propostes. Ens caldrà preguntar-nos:?amb quina ?serietat podem acceptar els seus programes?

Estic d'acord que els temps que ens toca viure són molt canviants, però la imatge dels showmans polítics del moment traspassa la frontera de la credibilitat. Una cosa és un debat obert i coherent amb altres ideologies, i l'altra pretendre personalitzar-la com actors per fer política. No caiguem doncs en el ?parany de la fanfàrria. La política, valgui la redundància, és molt més seriosa, no podem emprar-nos ni tampoc raure al desconeixement del problema actual de Catalunya.

Seria molt injust per la meva part voler entrar en polèmiques de sistemes i formes d'actuar dintre aquest camp puntual de la política. Però la ciutadania que tenim la potestat de votar i valorar les actituds dels que pretenen representar-nos haurien de saber jugar la carta de la credibilitat per les exigències que comporta defensar el seu escó guanyat a les urnes, on pot gaudir de la confiança posada en ell, per evitar el desgavell del reality show polític escaient.

Consumisme

per Nadal a Girona

anna miralles font. cassà de la selva.

M'és molt grat l'honor de poder explicar-li un tema que ens implica a tots i que a Girona succeeix més que a Cassà de la Selva. Per què la gent es deixa arrossegar tant del consumisme per aquestes dates? Bé, la resposta no és gaire complicada, arriba el Nadal. Són aquelles dates especials per passar amb la família però en les quals també es fan un munt de regals per a tothom i això dóna el consumisme. No estic gaire d'acord amb què la gent n'abusi tant perquè trobo que el Nadal no implica el fet de fer regals. Encara que la gent s'ho agafi d'aquesta manera, el Nadal són moments especials per estar amb la família els amics... I?sí, d'acord, està bé fer algun regal però no tants com se'n fan ni ?gastar-se tants de diners per aquestes dates.

Estic d'acord en el fet que s'hagin de fer els regals, ja que els nens petits o ja una mica més grans tenen aquella innocència del tió i dels Reis. Per altra banda la gent de Girona que treballa en una botiga de roba, d'accessoris... també necesita viure i poder menjar i això els dóna un punt a favor.

Es podria dir que la gent confon el veritable sentit del Nadal i es tira de caps al consumisme, sinó, per què per aquestes dates es veu tanta gent per Girona voltant per les botigues?

Un molt feliç Nadal

Valentín Abelenda Carrillo. salt.

A poc més de dos anys des que el Papa va escriure la seva encara recent exhortació sobre l'alegria de l'Evangeli en la qual també ens advertia que la cultura del benestar ens pot anestesiar, mentre assistim com a ?espectadors a l'espectacle de les vides truncades per falta de possibilitats. En aquest mateix sentit recordava un seu missatge nadalenc en el qual es diu que no podem celebrar amb goig el Nadal sense fer realitat el que ens distingeix com a cristians: l'amor fratern. Amb aquest mateix afany desitgem de tot cor als nostres lectors un molt bon Nadal en què resplendeixi la tendresa i l'esperança.