Aquests dies són els adients per fer articles sobre els pessebres i les bones actituds i valors que cal tenir en aquestes dates tan assenyalades (la resta de l'any ja podem ser tant cràpules com sempre). Però aquest cop, per culpa de Mariano Rajoy, en convocar unes eleccions pràcticament per Nadal tot es complica. Tinc un petit embolic.

A Betlem, capital de Galilea, hi vivia un governador anomenat Mariano Rajoy. L'Esperit Sant es va posar sobre Luis Bárcenas i això va provocar que sense cap ingrés il·legal, els diners apareguts per art de màgia anessin a parar a un compte suís. El miracle, però, encara és més complicat. Aquests diners del comptable només eren una petita part dels que havien donat per al finançament del partit. Es veu que per la intervenció de l'arcàngel Gabriel, conegut només per l'anunci de l'embaràs de Maria, s'han volatilitzat.

El Tribunal Constitucional de Galilea ha decidit suspendre cautelarment el dia festiu de Sant Esteve que se celebra a Betlem, ja que considera que és una discriminació perquè aquesta festivitat a la resta de l'Estat no se celebra. El CNI ha obert una investigació sobre un fet molt, molt estrany. Hi ha una dita a Palestina que descriu, quan el sol comença a créixer: per Santa Llúcia un pas de puça, per Nadal un pas de pardal, per Sant Esteve un pas de llebre. Però com pot créixer el dia si el 13 de desembre el sol minva? Sembla que darrere aquesta enganyifa hi ha motivacions polítiques sorgides de l'independentisme català. Sembla ser que l'any 1582 es fa una reforma de la constitució juliana (promoguda, és clar, per Enric Juliana) i el dia de Santa Llúcia el canvien de dia, el passen del 23 i el posen el 13. El problema és que creen un conflicte amb Catalunya, ja que tiren per terra una dita que esdevé molt popular. És quasi segur, doncs, que d'aquella data neix la voluntat emancipadora del poble català. De totes maneres tampoc ens ha de sorprendre massa aquesta manera de fer de l'església pel que fa a la ciència, sembla que en realitat Jesúsde Nazaret va néixer l'any entre el 8 i el 4 abans de Jesucrist i tampoc no passa res. És més, alguns autors diuen que el naixement de Jesús havia d'haver estat a la primavera. De fet, els pastors eren, de nit, a la intempèrie, quelcom impropi a l'hivern. Al caganer se li hauria gelat el cul. Sembla ser que al pessebre aquest any no hi ha Josep, Maria, Jesús, la mula, l'ase ni els àngels. Al pessebre hi ha debats constants entre els quatre candidats. No sabem molt bé tot el que va passar aquelles dates, els historiadors no es posen d'acord. Sembla quasi segur que ressuscitarà Mariano Rajoy el quart any gràcies a l'IBEX35. Però hi poden posar remei abans de Nadal el poble de Galilea i del conjunt de Palestina.

Com era? Bones eleccions i feliç parlament nou?