Segons M. Harris, a pesar del desenvolupament de filosofies i religions en defensa de la justícia i la misericòrdia, els governants de totes les èpoques, i més en moments de crisi, guerres, etcÉ amb freqüència havien de recolzar-se en la intimidació, la força i el terror, així de clar i dur, per mantenir la llei i l'ordre de les classes dirigents. A més, exigien als inferiors una submissió total i el símbol suprem de tal acatament era l'obligació de postrar-se i humiliar-se davant dels poderosos de tota mena.

Diu Jacques Soustelle, parlant dels asteques: d'on sorgiran més víctimes? Eren primordials per subministrar als Déus els seus aliments. On es podria trobar la sang preciosa sense la qual el Sol i tota l'estructura de l'Univers estaven condemnats a l'aniquilació. Era primordial un estat de guerra. La guerra no era, senzillament, un instrument polític. Es tractava sobretot d'un ritual religiós que servia per tenir contents els déus. I no oblidem que les guerres santes entre els estats són molt comunes: des del jueus, cristians, musulmansÉ fins i tot els egipcis, grecs, romans o xinesos, etc. Tots justificaven les guerres de destrucció i rapinya per complaure els seus déus nacionals.

Guerres que amaguen els afanys imperialistes de les seves castes religioses i militars dirigents. Amb el triomf de les burgesies euroamericanes les guerres ja no serien religioses sinó de conquestes de territoris, geoestratègiques per robar matèries primeres i conquerir mercats econòmics per vendre els seus productes industrials i comercials en benefici dels seus lobbies capitalistes.

Tots aquests pensaments ens vénen davant les repetides barbàries dels darrers i quotidians atemptats terroristes que diàriamet contemplen en les teles, reportatges del terror global, d'uns i dels altres que no sabem qui dirigeix i quines regressions, enganys de futures opressions, mentides, conflictes, en què es volen imposar per terroritzar-nos. Un cop més denunciarem que no estem en un xoc de civilitzacions sinó d'incivilitzacions, que ens porten en l'encara no superat retorn del planeta dels simis, on després de tants milers d'anys d'evolució l'home no acaba de ser un ésser educat per les idees de llibertat, igualtat i fraternitat són encara utòpiques. Sols cultivades per una minoria de desolats humanistesÉ

De les reflexions filosòfiques-sociològiques passem a l'anàlisi empírica dels fets històrics socials contemporanis. Des de l'any 2000 han mort més de 140.000 persones en 61.000 atemptats de diferents colors i ideologies. Sols a partir del 2014 Boko Haram i l'Estat Islàmic han provocat el 61% d'aquests morts. Els pitjors atemptats han estat a l'Iraq i a Nigèria. Segueixen Afganistan, Pakistan i Síria. Recodem que el principi de l'onada del terrorisme global va ser d'Al-Qaeda l'11 de setembre de 2001 a Nova York, que causà cap a 3.000 morts. L'autoanomenat Estat Islàmic ha continuat els seus atemptats a les capitals europees com Londres, Madrid, París, Brussel·lesÉ I per reforçar aquestes dades continuarem comentant unes informacions molt polèmiques de Daniel Estulin, investigador i publicista rus, resident a Barcelona, exmembre de la KGB, autor de diversos llibres sobre el Club de Bilderberg. És criticat pel seu sensacionalisme i per la seva dèria sobre els poders ocults dels grans lobbies econòmics, militars, industrials que segons ell governen el món d'una forma totalitària. Una de les seves tesis actuals predilectes és que la guerra contra el terrorisme islàmic és una guerra de conquesta de l'elit econòmica mundial que financen i manipulen els serveis secrets de les grans potències occidentals aliades amb els petrodòlars dels emirats i l'Aràbia Saudita, tots plegats volen controlar els recursos energètics, cada dia més limitats. El joc és molt senzill, es finança el terrorisme per uns determinats objectius, en certes zones d'influència i després, quan hi ha atemptats com els de NY o París, s'aprofita per retallar les llibertats nacionals amb l'escusa de poder actuar més lliurement, i de passada les grans potències inverteixen més en la indús?tria militar, i alhora augmenten les vendes als països amb guerra i d'armaments pels gihadistes.

La realitat de tot plegat és el que diu l'Estulin: la finalitat geoestratègica és el control dels recursos energètics d'aquests països. I a continuació intentaran desmuntar a Rússia, potència militar, i a Xina, potència econòmica. Per això la Rússia de Putin intervé a Síria, perquè sap que un cop hagin pacificat l'Orient Mitjà, l'Eix Imperial pels EUA anirà per ells. I recordem que els americans demanen a tots els seus socis de l'OTAN que augmen?tin les seves despeses militars, i qui beneficia més aquestes polítiques, guerres, etcÉ a multinacionals, com Lockheed, líder d'exportació d'armes dels EUA, el que vol dir del món, on EUA controla el 54% del mercat global. I el resultat dels continuats atemptats terroristes com els de París és l'augment en borsa dels fabricants d'armes. S'ha disparatÉ