Merkel no es posa al telèfon fàcilment. Fa un parell d'anys, en un programa especial a Alemanya de ¿Quieres ser millonario?, un polític proper va utilitzar el comodí de la trucada per intentar que la cancellera alemanya Angela Merkel l'ajudés a trobar la resposta a una pregunta. Fins a dues vegades, ho va intentar. Res. Merkel li va enviar després un SMS. Donant-li records.

Mònica Terribas va tenir la primícia d'entrevistar Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Després de diverses preguntes va voler saber quins líders espanyols havien trucat a Puigdemont per felicitar-lo. Cap. L'ocurrència de Terribas va ser preguntar a continuació si Merkel s'havia interessat pel nou mandatari català. La resposta era òbvia. I la pregunta, incomprensible.

Hauria tingut sentit si Merkel hagués mostrat el més minim interès pel procés català. Llavors, si la cancellera alemanya hagués trucat a Puigdemont en les 24 hores següents a la presa de possessió, els catalans ja podríem estar tremolant. Merkel no truca per ximpleries. No s'hi posa fàcilment, ni amb els seus companys de partit.