Hi havia un temps on el PP volia contraprogramar el govern d'esquerra catalanista titllant Pasqual Maragall d'independentista, i reunia els presidents de les Comunitats de Madrid, València i Balears per llançar el concepte El eje del progreso. Matas, Camps i Aguirre devien progressar en persona o els seus immediats col·laboradors, perquè la majoria són a la presó, imputats o en vies de judici.

Enguany, la Nit del Foc ha arribat dos mesos abans, i la traca valenciana ha esclatat en tota l'estructura de direcció del partit a València. Ja només falta que se sol·liciti el ?desaforament de Barberà, i s'acomplirà aquella frase de Rajoy en el míting multitudinari en terres valencianes: "éstas son mis credenciales: la gestión de Valencia (Rita), la Comunidad (Camps), Xátiva (Rus), Castellón (Fabra)...".

Per fi, ha tingut càstig la poca vergonya d'un dels testimonis de la compareixença de Nóos que digué que la frase "Hacienda somos todos" era publicitat i no es podia deduir un mal col·lectiu de les maniobres de la Infanta. Jutjaran la germana del Rei. Aquí també només falta que algú acabi d'estirar la manta per conèixer on és i d'on procedeix la fortuna de l'anterior rei. No és estrany que en l'informe de Transparència internacional conegut fa pocs dies, Espanya aparegui a la cua d'Europa. En el mapa estàtic on el roig representa els territoris més corruptes, els estats de l'ex-URSS tenen un roig intens; i després ve el bloc mediterrani i balcànic; i Espanya retrocedeix inadequadament i es tenyeix de roja; i no per culpa de Podem.

La tendència és pitjor. La posició d'Espanya a l'índex de corrupció mundial és la que més ha baixat dels Estats de la UE. Mentre Grècia és l'Estat que destaca en l'evolució positiva en verd fort, la resta d'Europa avança positivament en verd clar, l'únic que empitjora ostensiblement és Espanya, en roig intens. Mentre Grècia puja 25 punts; Irlanda, 9; Itàlia, 5; Portugal, 0; i Espanya perd 11 punts, o sigui que de tots els estats que han rebut l'apel·latiu de PIGS (porcs), el cada cop més porc és Espanya.

En aquest ambient pútrid, després d'acusar CiU d'embolicar-se en l'estelada per tapar els problemes, la casta i els partits del règim s'emboliquen amb una gran bandera espanyola i apel·len a la unitat davant de l'amenaça secessionista, per tapar autèntiques trames mafioses que dominen molts dels territoris governats pel PP i, en part, pels socialistes. Aparentment només els uneix Espanya, en realitat, comparteixen la corrupció i la repartidora de les prebendes de l'Estat entre la seva fidel base social que els continua votant. I que, si es va a eleccions, de nou els tornarà a votar.