Quan Europa està superada pels esdeveniments i les conseqüències directes de les infinites guerres asiàtiques una notícia vertiginosa remunta el goteig de catàstrofes: es calcula que uns 10.000 nens refugiats han desaparegut. Ens ho podem creure? La notícia està avalada per Brian Donald, responsable d'Europol (Oficina Europea de Policia creada el 1992 en el Tractat de Maastricht i que gestiona la informació criminal i de seguretat). És possible? La notícia es dóna a pertot però gairebé com una anècdota. L'hem de creure? On són? Com poden desaparèixer milers de nens a Europa? Quin càstig sofreixen per haver d'exiliar-se, sovint sols, per haver de superar camps de concentració, navegacions mortals i trajectes d'una duresa insòlita per, a més, al final esdevenir "carn a les bèsties" de depredadors sexuals i màfies de nous esclavatges?

L'organització no governamental Save the Children diu que uns 26.000 nens sols van entrar a Europa el 2015. Es calcula que uns 5.000 nens han desaparegut a Itàlia i que 1.000 es van donar per desapareguts a Suècia. Com poden desaparèixer 1.000 nens en un país com Suècia? Europa és un embornal d'ànimes i mainada? S'assegura que "No tots estan explotats criminalment; algun podrien haver estat portats amb familiars. No sabem on estan o què fan", ha reconegut un superat Brian Donald. S'han documentat lligams entre els traficants que ajuden els refugiats i les màfies d'explotació sexual i d'esclavatge.

Metges Sense Fronteres adverteix de la duresa d'aquesta crisi humanitària i de la mancança de recursos als campaments d'acollida. Tot afavoreix que els nens sofreixin malnutrició i abusos de tota mena. Les organitzacions humanitàries exigeixen suport legal en l'arribada dels demandants d'asil; condicions acceptables d'acollida a Europa per evitar els horrorosos riscos del mal tracte dels refugiats amb les organitzacions criminals.

En quina Europa vivim? Quina societat permet que al Regne Unit s'assenyalin les cases dels demandants d'asil. És ?vergo?nyós que al País de Gal·les els refugiats vagin amb una braçalet vermell perquè puguin menjar. És vergonyós que en països com Dinamarca s'agafin els diners i els objectes de valor als refugiats. És vergonyós que al Mediterrani morin milers de persones. És vergonyós que als refugiats se'ls tracti com animals. És ?vergo?nyós no haver sortit al carrer ni per anar en contra d'aquesta guerra ni tampoc a favor dels nens que en fugen.