Girona s'està governant, últimament, a cop de moció. En els darrers plens municipals, el govern de CiU amb prou feines ha portat cap punt a l'ordre del dia i els plens es dediquen bàsicament a debatre mocions; algunes relacionades amb la ciutat però moltes que no hi tenen res a veure.

Per això, no entenc que CiU pugui permetre que s'aprovi una moció que exigeix un canvi de nom a la Fundació Princesa de Girona i després dir, tranquil·lament, que no la compliran. Em faig el càrrec del que diu l'alcalde, Albert Ballesta: es tracta d'una fundació privada i, per tant, l'Ajuntament no li pot imposar res. Amb aquest raonament, doncs, per què no hi va votar en contra? Pura estètica. Ara que CiU és independentista, no quedaria bé. Però no es pot estar a missa i repicant.

I el cas de la Fundació només és un, però hem de pensar que el govern tampoc té previst executar altres mocions que s'aprovin i no li agradin? De què serveix, doncs, debatre-les al ple i que s'aprovin? CiU no té majoria absoluta, però sí el major nombre de vots. Per tant, ha de ser molt curós en les seves votacions i, sobretot, conseqüent.