16 de febrer de 2016
16.02.2016

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


Durruti

16.02.2016 | 00:00
Durruti

He esperat un temps a recuperar-me de l'ensurt d'escoltar la CUP citant Durruti per facilitar la investidura d'un president de dretes, somicar a posteriori que durant les negociacions van ser amenaçats per CDC i encara després donar suport amb vots el govern quan ho necessita. Sucumbir a les amenaces, plorar i votar la dreta no em van sorprendre de pipiolos. El pitjor va ser citar Durruti, que es removia a la tomba tot intentant assenyalar per quina part del cos s'hauria passat ell les amenaces i la dreta. Si hi ha un cel anarquista, des d'allà li devien venir ganes de posar-los a tots contra la tàpia del cementiri.

Durruti també se les va tenir amb el president català. No amb un qualsevol sinó amb Companys, i en temps força més difícils: juliol de 1936. Segons Jaume Miravitlles, aleshores comissari de propaganda de la Generalitat, Companys retreia als anarquistes que amb les accions vilolentes posaven en perill la victòria de la revolució. O sigui, com Presidentmàs i Junts Pel Sí dient a la CUP que posava en perill el procés. Però Durruti no era com la CUP. Explica Miravitlles que en una reunió el líder anarquista va etzibar als membres del govern català: "Saludeu de part meva el president, i digueu-li que no cal que torni. Si continua donant-nos lliçons, al final li passarà alguna cosa". "Alguna cosa" en boca de Durruti no era cap broma i Companys en devia prendre nota. En canvi la CUP va abaixar el cap i a Junts pel Sí no li ha passat cap "cosa", que no calia que fos la "cosa" a què es referia Durruti sinó "cosa" tan senzilla com no signar un acord humiliant.

La gran tasca de la CUP en ajuntaments i diputacions queda eclipsada pel seu trist paper en àmbit nacional. La covardia que traspuen -exceptuant sectors que han preferit l'escissió a la deshonra- és fruit de la covardia mostrada aquells dies de negociació.

Ja que es van comportar com a espantadisses nenes impúbers, almenys són prou sincers de referir-se sempre a si mateixos en gènere femení. Ho haurien d'arrodonir rentant-se la boca amb sabó quan parlen de Durruti.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit