Encara no fa un any que, arran de la reobertura de dos clubs "mítics", vaig dedicar una de les meves columnes a la tímida recuperació de quelcom així com "vida nocturna" a l'Alt Empordà. Aleshores, vaig concloure que, molt a pesar meu, Chic Roses havia perdut "la batalla" per la "supremacia" amb un Passarel·la que no només havia canviat radicalment de lloc (des de la platja a la capçalera de la pista d'aterratge de l'aeròdrom d'Empuriabrava) i de "model", sinó també perquè el seu equip de relacions públiques era molt més professional i eficaç que el de la que durant els anys de la "febre" es considerava una de les millors discoteques d'Europa. Però vet aquí que ja aleshores intuïa que encara no havia escrit l'últim capítol sobre aquesta "guerra".

Després d'un viatge d'un any certament erràtic i confós, Chic ha decidit "plantar cara" i ha presentat les seves credencials el cap de setmana passat. La sala gran ha experimentat una important transformació que l'ha tornat més acollidora, "marxosa" i elegant. L'espai VIP ha crescut i a la part de dalt, els promotors han creat una nova sala dedicada íntegrament a la música dels anys de més èxit de la discoteca, tot posant-li nom propi i recordant el "lema" de quan Chic era el "no va més" de la costa: Get into magic. Tot això a més d'una gran terrassa, un jardí amb piscina i una segona discoteca més petita que pot dedicar-se a altres tipus de música, des de les rumbes fins al rock o esdeveniments especials. Però el més rellevant és la importantíssima inversió en un nou equip de so i llums per a la sala principal. Feia molt temps -més de 30 anys- que no veia una pista de ball plena de gent amb un somriure d'orella a orella -un somriure que no només indicava complaença, sinó felicitat. Una sensació certament extraordinària i molt difícil d'aconseguir -i sé molt bé del que parlo!

La bona notícia, l'excel·lent nova és que "el mort ha ressuscitat" i que l'Empordà recupera el pols d'una vida nocturna que havia estat un dels seus principals atractius en la dècada dels 80. Al "ring" ara hi ha dos dignes lluitadors i qualsevol dels dos pot endur-se la "victòria" final, tot i que per l'aparent força dels contendents pinta que no serà per KO, sinó en tot cas per punts i molt treballada. A més, segurament el pastís serà prou gran perquè tots dos puguin reeixir. Caldrà veure quanta gent intentarà pujar al tren i agafar-se'n un tall. Als 80, l'èxit de Chic va fer que les discoteques creixessin com bolets en un bosc humit i tot el negoci se'n va anar en orris quan la competència es va tornar il·lícita i alguns "espavilats" van "inventar" incentius que van acabar per ofegar fins i tot als seus "descobridors".