13 de juny de 2016
13.06.2016
· CARTES

Cartes

Les cartes que els lectors enviïn a aquesta secció han de ser originals i exclusives i han d'arribar mecanografiades (amb una extensió màxima de 20 línies), signades, amb el número de DNI, adreça i telèfon de l´autor. No es publicaran cartes signades amb pseudònim ni amb inicials.

Les cartes es poden enviar per correu electrònic, a l'adreça opinio.diaridegirona@epi.es

13.06.2016 | 09:09

Jordi Comas
Carles Mallart. girona.
Fa pocs dies llegia que s´havia localitzat i detingut els presumptes assassins de l´entranyable i estimat Jordi Comas, per part dels Mossos d´Esquadra. Una amiga meva vinculada al món de la justícia em deia que va visitar el centre que els Mossos tenen a Sabadell i que és d´una professionalitat i avanços admirables. Es diu que «qui treballa molt en un tema que no li agrada, d´això se´n diu estrès», i «qui traballa molt en un tema que li encanta, d´això se´n diu passió». En Jordi era d´aquests últims, un gat vell, un ­enamorat de la Costa Brava i de la seva família, un gran professional. Coincidíem a diferents llocs, recordo que l´últim on vàrem parlar unes setmanes avans del seu traspàs va ésser al camp del Girona, a Montilivi. Li vaig dir Jordi, sembles l´Esperit Sant, com t´ho fas? Discrepàvem de temes turístics, d´articles nostres en premsa, però això era bo, sempre ens acabàvem entenent. En llegir la notícia dels presumptes autors, una banda de magribins i albanokosovars, gent molt violenta, no voldria focalitzar els autors de la barbàrie amb la gent dels seus països de procedència, que em mereixen tot el respecte, però estaran d´acord que ens ha entrat molta xusma, i a vegades penso: Tot això de l´Estat Islàmic, a veure com acabarà. Recordo una anècdota d´un gironí que va ser convidat per un seu amic d´Albània, un dia va anar a veure´l. Van arribar de fosc i l´endemà en llevar-se hi havia al carrer aparcats un munt de vehicles amb matrícula estrangera. El gironí diu: Veig que el turisme us va bé, funciona, oi? L´albanès se´l queda mirant i li respon, i ara, amic meu, són cotxes trets de tot Europa que no han tingut ni temps de canviar la matrícula. Un país que permet això? Uf. Ho porten a l´ADN. L´única errada d´en Jordi Comas, semblar que era ric, quan només era benestant.

Diada de la Gent Gran de Girona
Lluís Torner i Callicó. girona.
El primer dia d´aquest mes de juny, a la nostra ciutat tingué lloc un esdeveniment que, per novè any consecutiu, es ve celebrant, organitzat pel Consell Municipal de la Gent Gran del nostre Ajuntament, amb el suport d´aquest, així com amb la col·laboració dels companys i companyes del Servei Municipal d´Atenció de la Gent Gran. És una diada dedicada a tot el col·lectiu d´aquells i aquelles que, havent deixat enrere la seva etapa activa, mereixen l´homenatge per tot allò que han anat fent, al decurs de la seva vida, envers les seves respectives famílies, i la col·lectivitat, del lloc on l´han ­desenvolupat; amb la qual cosa podem dir, també, que és una manera de fer país.
Tot i la importància ciutadana que té aquest homenatge per tot el que representa, els mitjans d´informació no n´han fet cas. Tret d´aquest diari, que en va fer una senzilla ressenya, la publicitat que se n´ha fet ha sigut gairebé nul·la. Això demostra que deuen vendre més altres notícies, menys agradables, però que tenen un caràcter més sensacionalista o punyent, o fins i tot, si voleu, morbós.
És una llàstima, però, sigui com sigui, el que compta és que tant els assistents –més de 700– com els organitzadors –a part dels corresponents parlaments de les autoritats assistents– vàrem poder gaudir, dins d´un ambient molt agradable, de les explicacions de la història de la nostra Catedral, i de les actuacions que ens van oferir membres de diversos casals i centres cívics gironins. Enguany, donada la considerable assistència d´homenatjats, l´acte es va celebrar a la sala gran de l´Auditori, que estava plena a vessar. Els que formem part de l´esmentat Consell Municipal, vàrem restar molt satisfets, veient com la gent s´ho va passar d´allò més bé. Per això, amb un sincer «Per molts anys», vàrem quedar emplaçats per a l´any vinent

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook