I va i em diu: et queda molt bé, et dissimula aquests quilets. Sí, de veritat. Et dissimula aquests quilets. Així mateix. Em vaig quedar de pedra. Tu creus que estic grassa? Passa'm els tomàquets. Un altre. No, oi? Home, no he estat mai prima prima... però jo em veig bé... El pa és d'ahir, però ja anirà bé. Dues llesques. Sí, així. No sé, diga'm la veritat. Tu creus que... Potser sí que des de fa un parell d'anys... potser no tenia això... mira, què vols que et digui, a la merda, a mi m'agrada tenir cul i pits. Uns quilets, uns quilets. Mira. I mira. Veus? En Paco? A en Paco li encanta! Passa'm els alls. Sí, aquest va perfecte. Jo em poso els texans o un vestit i em miro al mirall i em veig la mar de bé. De veritat! Sempre m'he vist bé. Et fa riure? T'ho dic seriosament. Em miro i penso uau, que bé que estic. Som dones altes i potents. No riguis! Ja pots treure els ous i els refredes a sota l'aixeta. Agafa aquest colador. Així. Que sí, que estem molt bé. Apa! No t'has d'aprimar d'enlloc. D'enlloc. Que no! Tu sempre tindràs un cos maco perquè els quilos se't posen bé. Tens... estructura, sí, estructura. M'ho va dir una modista. Veus? L'esquena? Mira't. Ho veus? Sí, ho vaig passant jo per la batedora. Amb l'oli, així. Perfecte. En el fons en el fons t'agrades, jo ho sé. No riguis, t'ho dic de veritat. Mira: si estem estupendes! Va, talla una mica de pernil i ja ho tenim. Uns quilets... ja voldria ella tenir aquests quilets. Va, que ens menjarem un salmorejo que ja veuràs.

Ingredients: Un quilo de tomàquets ben vermells (els de la pera són els millors per fer salmorejo però qualsevol tomàquet molt vermell anirà bé), un gra d'all, un parell de llesques de pa (es pot fer amb qualsevol pa però si té la mo?lla espessa, com els pans de pagès, queda molt més bé -l'original es fa amb un pa que es diu de tele?ra, andalús), una tasseta d'oli d'oliva verge, una mica de sal, un pernil salat que estigui bé i un ou per persona.

Dificultat: Baixíssima. Apte per als qui no saben fer ni un ou ferrat. De veritat.

Elaboració: Primer de tot posem els ous a bullir. Per fer un ou dur perfecte s'ha de posar l'ou a l'aigua freda i s'han de comptar vuit minuts a partir del moment que l'aigua comença a bullir. El traiem i el refredem amb aigua per tallar la cocció; quedarà just en aquell punt en què està fet però no recuit. Mentre es fan els ous passem per la batedora els tomàquets (es poden pelar, però no cal) l'all, l'oli i el pa, amb una mica de sal. Ho tastem i si trobem que li falta all n'hi afegim mig més. Quan ja ho tenim ho deixem refredar a la nevera ben bé un parell d'hores -s'ha de menjar ben fresquet. Ho servim en bols o en plats fondos. A sobre de cada ració hi afegim pernil i un ou dur per persona, tot tallat a trossets (l'ou queda més bé esmicolat que perfectament tallat), i un raig d'oli d'oliva. També s'hi pot posar me?ló, a trossets, que refresca molt i hi queda molt bé. El salmorejo és un plat fresc, fàcil de fer, molt barat i et reconcilia amb la vida quan et trobes senyores que parlen de quilets.