AAlbert Rivera li preocupa més la supervivència de Rajoy que la de Ciutadans. Perdó, a Rivera li preocupa més la supervivència de Rajoy que Rajoy. Els polítics espanyols disposen de carta blanca per mentir, però la marca taronja del PP s'ha excedit en l'èmfasi, dins del seu excel·lent simulacre d'una dreta dolguda amb la corrupció. Sol ocultar-se interessadament que el polític català va patir el major daltabaix del 26-J. Es va enfonsar de 40 diputats a 32 i baixant, menys de la meitat de Podem. La seva única interpretació correcta dels resultats consistia en la dimissió immediata. En canvi, el consens presenta com un salvador a qui lliura a Rajoy els mateixos votants que es refugiaven del PP a Ciutadans. La crueltat de la traïció es veu superada per la sang freda exhibida en executar-la.

Rivera s'ha convertit en el cap de protocol de Rajoy, fins al punt que va encorbatat a les cites a les quals el president en vacances apareix amb vestimenta casual. L'eficient secretari prepara una acurada agenda al seu cap, amb sis punts breus perquè el líder del PP pugui memoritzar amb rapidesa abans de llençar-los a la paperera més propera. S'ha criticat la falta de definició de Rajoy en no fixar la data de la investidura, però és lògic que no se senti obligat per les floretes d'un ?subordinat.

D'acord amb el discurs mentider de Rivera, podia lliurar-se al PP però no a Rajoy, a qui va refregar davant les càmeres els seus sobresous en negre amb Bárcenas. Ciutadans va pactar amb el PSOE per fer inviable un govern d'esquerres, i ara s'adhereix a un Rajoy que ni tan sols li agraeix el gest. Un extàtic Felipe González parla del «primer acte de responsabilitat política des de les eleccions». Ja només falta determinar el preu a tanta abnegació, que en el cas del líder socialista coneixem a la perfecció i ha estat molt alt. Caldrà sacrificar la presidència d'alguna gran empresa, per satisfer la devoció del cap de protocol. Els seus votants sabran, però qui ens torna els diners invertits a comprar els llibres falsos de Luis Garicano contra la corrupció.