El senyor alcalde de la Bisbal ha promès perdonar part de la taxa pel servei de subministrament d'aigua - ara contaminada- als usuaris, els bisbalencs. La pagaria l'Ajuntament. Un tipus generós, pensareu. Llàstima que els diners de l'Ajuntament els aportin aquests mateixos usuaris com a contribuents. La butxaca dreta i la butxaca esquerra del ciutadà. El públic ho valora, però. Com està convençut de que els impostos pagats son diners llançats, malaguanyats i perduts, sols veu que el rebut no serà tant alt i això que s'estalvia.

Pagaran els veïns i no Sorea, la concessionària. Sorprèn aquesta cura municipal en garantir els ingressos a l'empresa que es dedica a cobrar els rebuts de l'aigua a canvi d'un subministrament. Que el subministrament no es produeixi en els nivells de potabilitat exigits, que la concessionària no tingui ni idea de res, no li significa assumir cap responsabilitat. Sorprèn, però com no coneixem els termes de la concessió del servei, no podem saber si són propis d'una societat madura i l'Ajuntament no els fa complir o un vestit a mida del concessionari.

A TV3, l'alcalde, nerviós, assenyala Europa com a responsable. Els herbicides que han contaminat l'aigua, segons ell, no perjudiquen la salut i s'ha d'advertir que no es apte pel consum humà, que està contaminada, perquè una directiva europea assenyala que, amb determinant nivell dels herbicides, no és potable. Un avenç: les culpes ja no són de Madrid, són d'Europa. Renoi. Una directiva europea és una norma d'obligat acompliment. Com és que els serveis sanitaris de la Generalitat i els serveis de potabilització que pugui tenir l'empresa concessionària quasi no controlin la presència d'herbicides amb sòl agrícola prop dels pous? Cada quan, qui i què es controla de l'aigua de la Bisbal? Poques i confuses explicacions, ningú és responsable de res i tuf de negligència.