Això potser ja seria un xic massa

Lluís Torner i Callicó. girona.

En aquest actual clima d'incerteses que, entre la política i l'economia, ens està tocant viure, d'un temps cap aquí, quan encara no sabem si en aquest escenari d'estires i arronses, derivat de les darreres eleccions, d'àmbit estatal, s'acabarà formant govern o no, es comencen a sentir veus que anuncien que si, finalment, no és produeix algun dels esperats acords, per tal que pugui tenir lloc la investidura, caldrà anar a unes terceres eleccions, i... agafem-nos fort, s'haurien de celebrar el dia de Nadal.

Algú s'imagina anant a votar, el dia d'aquesta festivitat tan entranyable? Llavors, intentant de posar-hi un polsim d'humor, per prendre'ns-ho de la millor manera possible, fent ús d'aquesta paraula «escenari» que avui s'utilitza tant, en alguns mitjans polítics, hi trobaríem una raó d'emprar-la. El dia abans, en lloc d'anar a la Missa del Gall, hauríem d'estar per a la reflexió, i en lloc de cantar nadales, es podria cantar la cançó de l'enfadós; i el dia de Nadal, en lloc d'anar a veure els Pastorets, aniríem a votar. Només d'imaginar la cara que hi posaríem tots, sobretot els i les que els tocaria ser a les diferents taules electorals; alguns, com a distracció, començarien a posar cara i noms als protagonistes d'aquella tradicional comèdia nadalenca.

No pretenem ser irrespectuosos. Sobretot que ningú s'enfadi per atrevir-nos a posar-hi aquest toc d'humor, però és que talment com va anant tot, la qüestió és prou seriosa, i no dóna per a gaires alegries, llavors pensem que sempre és millor posar-hi un xic d'humor, que no pas el contrari. Pensem que el que hagi de passar, passarà igualment, però ens ho haurem agafat millor, no els sembla? És el nostre parer.

Preguntes retòriques

àngela ferrer i mató. girona.

O sigui que no tenen resposta plausible. Ho escric a raó d'una notícia sobre una ministra sueca (Aida Hadzialic) que arran de donar positiu (pels mínims) en un control d'alcoholèmia va dimitir. «Spanish is different». Veiem:

¥ L'Esperança Aguirre va infringir no sé quantes normes de circulació. Va dimitir? No!

¥ En Bàrcenas va aparcar en una plaça de minusvàlids. Algú va dir res? No!

¥ La Rita Barberà, «reina de València» carregada d'imputacions per corrupció de tot tipus. Se la jutja? No! Al contrari, la fan aforada per tal que visqui de renda amb el que cobra i el que ha robat.

¥ El ministre (en funcions) Fernández-Díaz es dedicà als més baixos afers intentant fer com més mal millor a Catalunya. Ha dimitit? No! Segueix vivint de renda.

¥ Els trens a casa nostra són un record del passat: vells, atrotinats i fallant a cada moment incomplint tota renovació necessària. Diu res el Govern central a ADIF? Ni mu! Potser encara els felicita per perjudicar casa nostra!

¥ Per què no es fa el corredor mediterrani? Per que beneficia els Països Catalans? Poseu-hi resposta.

Podria seguir, però per meditar com funciona tot plegat en aquest país ja n'hi ha prou amb uns quants exemples...

Dormir a Llafranc

cristina prats salmurri. llafranc.

Dijous. Dues de la matinada. El bar Marmara de Llafranc, amb la terrasa plena de gent que a vegades ocupen la via pública. Copes, sorolls, crits, música.... Impossible de dormir. Així cada dia. No es respecta el descans del veïns i les queixes a l'Ajuntament de Palafrugell i a la Policia local cauen en sac foradat. A l'estiu cal ser més tolerant? No estic en contra de les terrasses, però sempre que es regulin en uns horaris decents i estiguin insonoritzades per minimitzar el soroll. Tots tenim dret a divertir-nos i a fer negoci, però sense molestar els altres.