Una de les idiotades més grosses que es pronuncia en aquests temps d'idiotades, és que la llei no pot estar mai per sobre de les urnes, de la voluntat de poble. Com totes les grans idiotades, va ser pronunciada primer pels més grans idiotes, que són els que ens governen en aquests temps atzarosos. I com de costum, després ha sigut repetida pel ramat, que és aquella gent que per mandra o incapacitat no acostuma a pensar i s'empassa tot el que li llancen els embaucadors. La que ja s'ha comprat el kit de l'11-S, perquè ens entenguem.

A mi em poden dir que volen desobeir la llei perquè els dóna la gana, que les revolucions s'han fet saltant-se la, o que es passen les normes per l'entrecuix. I ho acceptaré, ves quin remei. Però que no m'insultin la intel·ligència amb la patranya que la voluntat del poble està per sobre de la llei. Encara que la majoria dels ciutadans vulgui actuar en determinat moment contra la llei, això no invalida aquesta. Inclús en el cas hipotètic que la totalitat d'un país, el cent per cent dels seus habitants, votés a favor d'un acte il·lícit, aquest acte continuaria essent il·lícit. I els tribunals -els membres dels quals també haurien votat a favor de l'acte il·lícit- ho haurien de denunciar i condemnar. Una majoria té dret a canviar la llei, però no a violar-la.

L'estultícia arriba a límits absurds -si bé no sorprenents tractant-se d'aquest país- quan alguns asseguren pomposament que el Tribunal Constitucional no pot tirar enrere el que surt d'un parlament... quan precisament la funció d'aquest tribunal és la de jutjar les lleis i acords que surten dels parlaments, i anul·lar-los si escau. I altra vegada em poden dir que no hi ha independència judicial, que el TC està polititzat, etc. I ho acceptaré de nou. Però que no em diguin que el Constitucional no pot jutjar el que surt d'un parlament.

Sé que a aquestes alçades ja és tard per pretendre que ens governin polítics intel·ligents. Però seria d'agrair que, encara que ells ho siguin, no ens prenguin a tots els altres per idiotes.