Agraïment de la família Roura Sanjuan

Pere Roura Garrigolas. Girona

La matinada de diumenge passat, 28 d'agost, va morir el meu pare, Salvador. En aquests moments de dolor han sigut reconfortants les múltiples mostres de condol que hem rebut i per aquest motiu serveixin aquestes línies com a agraïment, en especial a mossèn Fèlix, de la parròquia de Sant Cugat de Salt, a en Xavier i la Mari, i al doctor Joan Casellas del CAP de Salt.

Caceres nocturnes

Lídia Angelats Jordà. Ripoll

Déu meu Senyor quin horror aquestes caceres nocturnes (si les diürnes ja ho són!) d'aquests pobres porcs senglars. Jo buscava notícies a la televisió i em trobo escenes tercermundistes de primera qualitat. L'edat mitjana en pur.

Quina vergonya que la Generalitat ho permeti. És il·legal, doncs, no es fa. I es multa, i fort, el que s'atreveixi a fer-ho! Seprona és una institució que persegueix il·legalitats contra els animals. És un ens espanyol. On és la Seprona catalana? Són aquests caçadors que van de nit a fer aldarulls a la pau del bosc? Ho demano.

Veig que en aquest nostre país també hi ha molta màniga ampla. No tothom, però és clar, això ja és una falta molt greu dels de dalt de la piràmide governamental.

Una carta en el vostre diari deia que tant poden fer malbé els conreus dos senglars com una dotzena, i que el que cal és fer complir les lleis i que els pagesos tanquin els camps bé. I que esterilitzin aquests animals. Porta feina, sí, però aquesta és responsabilitat d'un govern que vol ser un bon govern.

Mai més aquestes imatges. Mai més!

Sense sou

Miquel Mompió. Riudarenes

Fa més de 250 dies que contemplem el teatre de guinyols d'un país que es diu Espanya. L'un, «jo vull i no em deixen», l'altre «no vull perquè no en tens prou i no t'ho mereixes», un altre «jo ajudo a qui sigui però no sumem prou» i l'últim « jo m'ho miro i ja us ho fareu», i els escolanets petits, tenen veu, tenen vot però no pinten res.

Us imagineu que durant aquests mesos de primeres i segones eleccions, ni el rei Felip, ni cap dels elegits estiguessin sense cobrar sou perquè no hi ha govern? No creieu que fa mesos que ja s'haurien d'haver posat d'acord?

És una vergonya i a més inacceptable que més de 40 milions de persones estem pendents d'aquests vividors ineptes i impresentables, que només volen manar per cobrar. Europa i el món ens contempla amb incredulitat i perquè no amb riota, de veure que no som capaços de formar un govern, no som res, ni pintem res.

Tant culpar de tots els mals a Catalunya per tapar-se les vergonyes, potser sí que Europa i el món ens tindran en compte les nostres aspiracions. Felip, t'han aixafat les vacances, regna i mana per una vegada, treu-te'ls a tots, busca un home assenyat i lliure de partits, anem per feina perquè, ara com ara, ni tu ni cap d'ells us heu guanyat el sou que cobreu dels ciutadans.

Canvi de nom al col·legi Mare de Déu del Mont

Sebastià Carreras. Mestre jubilat de

l'ex col·legi Mare de Déu del Mont. girona

Amb les altes temperatures d'aquest estiu, ha sortit a la llum el canvi de nom del col·legi Mare de Déu del Mont.

Segons el parer d'alguns il·luminats, sols canviant el nom d'un col·legi, que des de ?l'any 1972 ha donat vida i il·lusió a la gent de Sant Narcís, portaran al barri l'esperit de diàleg i discussió habitual a les places públiques d'atenes.

El claustre nou deu sentir-se revalorat amb el nom nou: «Àgora». Com sia que del claustre de l'excol·legi Mare de Déu del Mónt ja no hi queda ningú, aprofito l'avinentesa per desitjar que l'alegria del canvi sigui per portar l'Àgora a l'altura que tingué el ja ex «Mare de Déu del Mont».

També m'agradaria que algú dels que han propiciat el canvi del nom ens expliqués, amb una carta al diari, els veritables motius que els han portat a que fos una realitat aquest sorprenent canvi. Els milers d'alumnes que hi han passat s'ho mereixen.