06 de setembre de 2016
06.09.2016
· CARTES

Cartes

Les cartes que els lectors enviïn a aquesta secció han de ser originals i exclusives i han d'arribar mecanografiades (amb una extensió màxima de 20 línies), signades, amb el número de DNI, adreça i telèfon de l´autor. No es publicaran cartes signades amb pseudònim ni amb inicials.

Les cartes es poden enviar per correu electrònic, a l'adreça opinio.diaridegirona@epi.es

06.09.2016 | 09:30

Agraïment
Sandra Bartomeus Vicens. Família Matas Bartomeus. L'Estartit.

Ja han passat quasi nou mesos des d'aquell 12 de desembre i, quan passa el temps, pots parlar amb més serenitat i calma dels fets viscuts. I parlar-ne en positiu. I per això vull fer l'agraïment pendent durant aquests mesos, i molt merescut. Vull agrair de tot cor l'actuació feta per la doctora Sandy Roa del servei d'urgències de la Clínica Girona on, aquell matí de dissabte, amb una decisió valenta i encertada, va activar un codi ictus que, dins tot el procés viscut, ha marcat un abans i un després en les nostres vides: tant la vida del meu company, com la meva i, especialment, la del nostre fill que encara havia de néixer, perquè gràcies a ella ara podem dir que sí, que som una família. No li estarem mai prou agraïts per la seva professionalitat i qualitat humana.

Agrair també a la resta de professionals sanitaris que ens van atendre tant el mateix dia al servei urgències de l'Hospital Doctor Josep Trueta com durant les setmanes posteriors; tant a l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), atesos per la Dra. Planas i la Dra. Millan i tot el seu equip mèdic; com a l'Hospital Doctor Josep Trueta, amb la Dra. Van Eenderburg i tot el seu equip mèdic.

No som conscients de la qualitat humana i professional que tenim en el nostre sistema sanitari fins que ens toca viure una experiència extrema com la que hem viscut nosaltres.

Aquell 12 de desembre tot va estar coordinat al segon ja que la situació ho requeria. Una situació molt delicada que també us haig de dir que podíem haver evitat amb un bon diagnòstic unes setmanes abans, quan el cos ens va donar senyals que alguna cosa no anava bé i, algú no ho va saber veure. Però com he dit al principi, hem de ser positius, sempre. És per això que acabaré aquest escrit agraint a tot el personal sanitari del nostre país la gran tasca que fan i, especialment, als professionals que he anomenat abans i als que anem coneixent durant el procés de recuperació: penseu que gràcies a vosaltres hem après a valorar el que realment és important a la vida i que per la resta, no cal capficar-s'hi.

Gràcies Gatolandia
maite fuentes torra. barcelona.

Aquest mes d'agost he passat unes setmanes en un càmping de Blanes on molts dies una colònia de gats voltava per tot l'indret. Tot i coneixent la normativa dels Ajuntaments que regula la prohibició d'alimentar animals als carrers i llocs privats, alguns campistes, sensibilitzats davant del patiment dels animals abandonats, els proporcionàvem pinso i aigua en un racó discret del càmping. Tot i així sabia que amb la nostra resposta el problema no se solucionava, que l'atenció a aquests animals va més enllà, que en temporada baixa ningú els alimentaria i que la cria incontrolada aniria poblant la colònia.

Per això abans de contactar amb l'Ajuntament de Blanes, vaig buscar informació i em vaig trobar amb una grata sorpresa: aquest ajuntament dóna una subvenció a l'Associació Progat de Blanes que s'encarrega de gestionar colònies de gats, esterilitzant-los i procurant que estiguin en condicions i, justament, una de les colònies controlades dels gats de la zona del camping és Gatolandia, un espai molt petit situat en una vorera del carrer Colom on hi ha una caseta, unes menjadores i abeuredores perquè els gats s'aixopluguin i s'alimentin, tot molt net i endreçat.

Vull agrair a les persones voluntàries de Gatolandia per la seva tasca diària de mantenir net i organitzat el petit espai, a l'Ajuntament per proporcionar-lo i donar suport a Progat en l'atenció sanitària i l'esterilització dels gats.

Vull animar d'altres Ajuntaments, que de fet tenen la competència de protegir els animals, perquè engeguin i donin suport a aquestes iniciatives. Penso que les regidories de Medi Ambient, més ocupades en parcs, jardins i residus, haurien de tenir en compte la cura dels animals, oferint-los una vida més digne i proporcionant- los les atencions necessàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema