En Mark Serra no té 14 anys, per més que ho sembli llegint les seves opinions, la seva gramàtica i la seva K al nom, cosa xupiguai pròpia dels nens i del president de la Generalitat. Si ens refiem de la seva foto, és més a prop de la senilitat, si és que no hi ha caigut, que de la joventut. En Mark Serra es dedica a escriure a les xarxes insults contra tothom qui no és de Junts pel Sí, he de pensar que amb el beneplàcit d'aquesta formació, ja que ho permet. O sigui, es declara independentista però en lloc d'intentar ampliar la base del moviment, el divideix. Així mateix, provoca que qui en tenia dubtes, defugi allò que es va dir revolució dels somriures però sembla el somriure dels camises negres italians. Per saber què és de debò en Mark Serra, cal anar als clàssics: Cui prodest? A qui afavoreix que aquest element divideixi i acoti l'independentisme? Espanya, naturalment. Per tant, o és un submarí espanyol infiltrat al procés, o és idiota. No hi ha més, facin les seves apostes.

Les xarxes l'han fet conegut, algun preu s'ha de pagar pels avenços de la humanitat. Abans, personatges així tenien com a única audiència el cambrer del bar on anaven a torrar-se. Mentre aquest fregava gots, un dels tants Mark Serra que tots hem conegut arreglava el món o Catalunya o el seu matrimoni, a base de sentències amb pudor de vi barat. I nyac, xato de vi avall. Un parell de sonats li reien les gràcies i la resta de parròquia seguia a la seva, ignorant-lo. La cosa no ha canviat gens, només que a les xarxes hi cap més gent que al bar, i els sonats que li riuen les gràcies en lloc de dos són dos mil, llunàtics que es mullen les calces si veuen Puigdemont i els surt escuma de la boca si escolten la paraula Colau. I nyac, xato de vi avall.

És un pobre home, per això les seves opinions són com les de la Rahola, una pobra dona, si bé aquesta no és del tot analfabeta i dissimula millor. Imagino un país amb un grapat de Marks i Raholas, i tremolo. De fet, tremolo imaginant un país amb un sol exemplar de cadascun. Al revés d'Espanya, que es frega les mans perquè en Mark li fa la feina. Submarí o idiota? Jo no li veig periscopi.