Turisme a Figueres?

Pere Colomer Cruañas. figueres.

A mig estiu es va inaugurar la nova oficina de turisme, es diu la principal, a la zona oest de la nostra ciutat. Ignoro com a ciutadà corrent què es projecta en les obres de la plaça Tarradellas, i on està ubicat el pàrquing per poder aparcar lliurement en aquesta oficina per demanar informació, es diu que serà una nova línia daliniana ajuntant les visites a la casa on va néixer i on va viure, ara com ara diuen que no hi ha ni els diners ni el projecte. On es pensa fer-los aparcar? Al semirierol que hi ha a la carretera de Llançà, o serà per als autocars que van al Museu Dalí i així a la fi podran dir que van ser a Figueres, de passada veuran que la nostra ciutat té comerços, serveis, botigues, franquícies, cafeteries, restaurants, i no haurien d'anar a Banyoles per dinar. Aquesta oficina sempre serà una oficina a sumar. L'oficina de l'avinguda Dalí de la plaça del Sol hauria d'haver quedat oberta de moment, o si no s'informin de les cues que es van formar el passat mes d'agost, malgrat els petits pamflets que van deixar col·locats a les seves portes. Ignoro si atès el que representaria el Turisme per a la nostra ciutat si el Consistori podria fer alguna actuació sobre el parc Bosc a part d'arreglar-lo, allà es podria construir l'oficina principal de Turisme, amb la construcció de la rotonda cap a l'Hospital i mitjançant un vial paral·lel a la general perquè servís de pàrquing lliure per demanar informació. Aquella sí podria ser una oficina principal en l'àmbit de la nostra capitalitat. Aquest estiu el turisme a Figueres ha estat fluix, però els vam donar una bona dosi de ciutat perfumada, devia ser per falta de neteja dels embornals.

Per un nou Partit Demòcrata Català

Claudi Pou. Girona.

Avui he quedat sorprès i decebut per la renúncia del Sr. Busquets a dirigir el PDC a la demarcació de Girona. Sense cap dubte és una nefasta decisió que entristeix els que creiem que cal una renovació a fons en els òrgans directius de la vella Convergència, que precisament ha de propulsar el nou partit a ser una peça clau dins la política catalana. Una política catalana que, no ho oblidem, potser està vivint un dels moments mes importants dels últims 300 anys. Som molts els que volem i desitgem canvis en les maneres de fer i propostes noves. En definitiva, volem un projecte renovat i il·lusionant que de cap manera pot ser liderat a les nostres comarques per aquells que representen allò que és vell i antiquat. Els associats al nou partit volem i necessitem poder triar una candidatura que no ens recordi el pitjor de la Convergència que ja hem deixat enrere. No s'entén que si el Sr. Busquets tenia un projecte «per canviar la manera de fer», no la presenti públicament i doni la possibilitat als associats a decidir si és la que ara ens convé o no a les comarques de Girona. Ara que el partit acaba de néixer és quan s'ha de demostrar que som un partit amb futur i que no estem condicionats per un passat que alguns considerem que hem de deixar enrere. Encara queden alguns dies per poder presentar candidatures. Seria molt saludable per al nou partit una segona candidatura que suposés una alternativa real a l'única fins ara presentada i de caire continuista.

Aplec a la Salut

de Terrades

Francesc A. Picas. la jonquera.

Demà diumenge, 18 de setembre, totes les parròquies de l'Alt Empordà s'aplegaran a La Salut de Terrades per celebrar la gran festa de la Misericòrdia. Amb assistència del senyor Bisbe, passarem la Porta Santa. S'esperen turismes, autocars i joventut a peu, de tot l'Empordà. S'han programat festes populars, activitats per als petits i per als joves. Presentació a Maria dels infants batejats i oferiment dels matrimonis i famílies. Plantació d'un xiprer, signe de pau i concòrdia. Via Lucis a Santa Magdalena. Arrossada popular. Final de festa musical amb Veus Empordaneses. Al Santuari de la Salut, l'Empordà recordarà amb Misericòrdia els malalts i impos?sibilitats a casa i als hospitals. Als avis i àvies, als infants, a les famílies amb falta de recursos, als que han de viure de caritat, els qui els falta sostre. Als matrimonis, a la joven?tut que busca feina. Als temples de l'Empordà guardaran silenci. Només les campanes repicaran a festa, al ressò del campanar de la Salut. Tot l'Empordà ballarà en l'esperit la sardana de la Misericòrdia.