La majoria de mortals desconeixíem com es fan els contractes entre l'administració i l'empresa privada fins que va arribar Florentino. Vam saber que, malgrat que havia posat en marxa un magatzem de gas que no servia per a res més que per provocar terratrèmols, l'empresari no tenia cap responsabilitat. Qui assumia tot el cost del desficaci i inutilitat era l'administració. L'empresa quedava impune i recuperava la inversió tot i haver fet una obra pròpia de Pepe Gotera i Otilio.

Podríem haver pensat que el cas Castor era una excepció i que el fet que Florentino Pérez no assumís cap risc era una casualitat. Però poc després vam saber que amb el túnel del TAV passava una cosa molt similar.

TP Ferro estava a punt de fer fallida simplement perquè tot el projecte està mal parit des del primer dia. I una altra vegada Florentino pel mig, amb un 50% de la propietat i amb un 0% de responsabilitat.

Una altra vegada l'administració es fa càrrec de la gestió, amb les corresponents pèrdues futures a càrrec de l'erari públic. I una altra vegada l'empresa recuperarà el que ha invertit, el que ve a demostrar que alguns càrrecs polítics són uns autèntics fabricants de nyaps.