Amunt, Bandera

de Catalunya!

joan enric carreras mercader. bellcaire d'empordà.

Amics, en dir Amunt, Bandera de Catalunya m'estic referint a l'espectacle teatral que se sol representar a Bellcaire d'Empordà els dies de Semana Santa, però també dic amunt a la nostra bandera per defensar les nostres llibertats.

Em sembla un gran treball el que estan fent una gent al poble per portar a terme el text d'Esteve Albert i fer una representació amb més de cent actors. Trobo encomiable treballar amb tanta gent sobretot quan veus les seves limitacions tècniques i artístiques, i segur que tampoc disposen de «calerons» per poder utilitzar tècniques més bones de llum i so, molt necessàries en espectacles a l'aire lliure, de fet el que més vesteix l'obra és l'emblamàtic castell medieval, però també seria convenient que moltíssima gent del poble, i els qui actuen encara més, fossin coneixedors del tema que es representa i que és una historia viva del mateix lloc. Algunes vegades he preguntat «com aquell que és suec» i poques vegades per no dir quasi mai m'han sabut dir ni tan sols el segle que van passar els fets, i això que en la mateixa representació se'n fa esment moltes vegades i fa moltíssims anys que es representa, de pares a fills. Jo crec que és una falta d'interès a causa de la rutina, i en els més joves encara més, ja que si els parles de la setmana passada ja els queda molt lluny, imagineu-vos parlar de diversos segles ?passats. De fet, qui no sap és perquè no vol, atès que s'han fet moltes xerrades sobre el tema. Crec que malgrat tot això el treball fet pels qui ho viuen és importantíssim. Penso també que com a espectacle hauria de fer-se una modificació actualitzada més agosarada i atrevida, amb conviccions de fer quelcom únic, i com a exemple us posaré Mar i Cel, que segur que el mateix Guimerà tornaria a la tomba si veiés l'actual representació.

La relliscada

de l'arquebisbe

Jordi Pausas. parís.

El nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, -quina relliscada, ai!- no assistí a la missa amb motiu de l'Onze de Setembre, celebrada a la basílica de Santa Maria de la Mar en honor dels patriotes catalans morts el 1714. El seu antecessor en el càrrec, Lluís Martínez Sistach, havia presidit l'acte els darrers anys. Omella simplement al·legà que tenia un altre compromís. Aquesta missa es fa per la Diada i l'organitza cada any la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, fundada pel bisbe Torres i Bages el 1899.

Cal recordar que Juan José Omella, en el període que va ser primer bisbe de la diòcesi de Barbastre, va ser l'inductor de reclamar les obres d'art sacre de Sixena, salvaguardades en el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, i el Museu Nacional d'Art de Catalunya. La manera d'obrar del nou arquebisbe de Barcelona ens retrotrau, ai! a la foscor més abracadabrant i d'infausta memòria dels anys quaranta del segle passat...

Movistar: un negoci sense cap mal de cap

cristina camps fernández. besalú.

Els dies 13 i 14 d'agost vaig anar a Andorra, i m'ha arribat una factura de 1.943 euros de Movistar, pel tema del roaming. Segons em diuen a Movistar s'ha activat per defecte, ja que tenim un smartphone...; no van avisar de res, que el legal és avisar, doncs no. Quan et passes de 50 euros, tinc entès o tens el 80% del consum t'han d'enviar un missatge, que és el correcte, cosa que ells no van fer. Hem realitzat una queixa a ells (Movistar) i em contesten que van enviar un missatge, cosa que no és veritat, i que a ells els consta una modificació (cosa errònia). Ho hem portat a consum a veure què podem fer, ja que truques a Movistar i et diuen a les 8.00 h que el mega val 10 euros, i a les 11.00 h val 8 euros, com si fos una subhasta, ridícul. Sincerament, crec que això és un robatori i una estafa de les més grans, perquè, us heu parat a pensar que això ho facin a només 100.000 persones a tot el país? Quant facturen?

Si algú s'ha trobat amb això i em pot ajudar, a veure com ho puc fer. Gràcies.