Fornells, Vilablareix i Girona han de protegir els seus conreus ja! I el petit comerç. Fins i tot les serralleries de barri. Amb la consulta sobre l'Ikea, Salt obre la porta a desprotegir les plantacions entre el nucli urbà i l'accés a l'autopista i s'ha carregat un esplendorós futur com a ciutat-dormitori.

És probable que Salt hagi comès un error majúscul i per revertir-ho cal que tots els alcaldes i regidors de l'àrea urbana hi posin remei. Si, com s'ha dit, la filosofia del decreixement, la reducció de desplaçaments i la protecció del sistema agrícola és el futur, espero que no defalleixin ara. Estic segur que les pròximes setmanes veurem nombroses mocions demanant que els municipis que limiten amb Salt facin la politica contrària i realment lluitin contra l'especulació. Són milers els ciutadans de Girona que no volen l'IKEA -ni cap gran superfície- a Salt, perque destruirà llocs de treball. Els partits tenen una oportunitat d'or, no només per altruisme: hi ha una borsa de votants immensa en contra de qualsevol tipus de progrés.

Els defensors de la regulació de les àrees comercials i els lluitadors contra l'especulació immobiliària no es poden rendir ara. Mocions a favor del decreixement de Girona, Fornells i Vilablareix, ja!