Que les seves pallassades no ens ocultin que també fan bona feina, em repeteixo com un mantra a cada nova idiotada de la CUP. Gràcies a això assisteixo amb mirada de "no passa res", a ocurrències com proposar la copa menstrual i les esponges marines com a substituts de tampons i compreses, encara que després el meu fill tingui malsons amb el pobre Bob Esponja ofegant-se en sang. Suporto estoicament la vergonya aliena d'escoltar homes de pèl en pit usant el genèric femení, com si fos la fita més gran aconseguida per les dones des del sufraguisme. Passo de puntetes per la idea de reconvertir els manters en pescadors, pensant que a la CUP no deuen haver entès que donar una canya de pescar a qui passa gana era només una metàfora. Els "fills en comú" com a ?substituts de la família em va provocar nostàlgia hippy, i amb un porro se'm va fer de bon passar. Inclús miro cap a un altre costat quan proposen desmuntar el monument a Colom, pobre home. A cada nova cuponada m'esforço a pensar que hi ha regidors de la CUP que fan una gran feina a ajuntaments i diputacions, destapant casos de corrupció que fins ara tothom tolerava. I em continuo repetint: que les seves pallassades no ens ocultin que també fan bona feina.

Sóc capaç inclús de no invocar l'esperit de Durruti quan la CUP usa el seu nom per donar suport a un partit que acaba d'aprovar (votant amb el PP) que no s'apugin impostos a les rendes altes i que no es reguli el preu del lloguer dels pisos. És com si Durruti, que ni fart de vi s'asseuria en un parlament com no fos per calar-hi foc, donés suport a la Lliga. En lloc d'això, el que feia Durruti era atracar bancs i matar arquebisbes. No cal que la CUP arribi a aquests extrems, que als bancs els acabem rescatant entre tots i els arquebisbes són una espècie que s'està extingint sense necessitat d'ajuda externa, però seria d'agrair una mica menys de donar cops de timó per sortir als mitjans gràcies a idiotades.

Al final, la realitat és tossuda, el que hem de tenir sempre present és: que la bona feina d'uns pocs no ens oculti que els de la CUP són uns pallassos.