12 de novembre de 2016
12.11.2016
40 Años
40 Años

Consolar socialistes

12.11.2016 | 00:00

el PSOE es va desfer de Pedro Sánchez per interrompre la tendència a la baixa del partit. A continuació, es va abraçar a Rajoy per impulsar la recuperació socialista. Malgrat tan lloables propòsits, el malalt no s'ha estabilitzat i empitjora a ulls vista. Sense ànims de destemplar barons i baronesses, costa imaginar que unes terceres eleccions haguessin estat més lesives que la seva descomposició actual. Per sobre dels deu milions de votants en la seva època d'esplendor, la traïció de la cúpula ha deixat sense aixopluc cinc milions de simpatitzants devastats, que mai van imaginar que hi hagués un món habitat més enllà del PSOE. I aquí és on intervé vostè, perquè una multitud progressista ha saturat els serveis d'atenció a exiliats interiors.
Amb perdó per personalitzar, estic fart de consolar socialistes. L'allau de refugiats emocionals impedeix sortir al carrer sense que t'assalti un esquerrà òrfena, a la recerca de socors. Se senten desnonats de casa, ideològicament, per negar-se a pagar la hipoteca del PP. Els baròmetres del CIS es redueixen a la gelor dels nombres, oblidant que cada punt percentual de caiguda del PSOE amaga el drama de centenars de milers de votants socialistes a l'atur. Que acabaran trucant a la porta, perquè els reconfortis.
L'altruisme dels aficionats és de totes totes insuficient. L'Estat ha de mobilitzar un exèrcit de psicòlegs, per professionalitzar l'atenció als socialistes desconsolats. Mentiria si negués una lleu remissió dels meus pacients del PSOE, durant la primera setmana de novembre. Els més resilients s'havien resignat a cent anys del PP.
No obstant això, les circumstàncies no ajuden. Sobrevé la improbable calamitat d'una victòria de Trump, i els convalescents recauen perquè adverteixen que Pedro Sánchez també podria haver obtingut un triomf contra pronòstic. Cal augmentar-los la dosi de sedació, mentre treuen el cap al lluny cent milions de nord-americans també desolats pel retorn a la barbàrie. Les xarxes de solidaritat estan desbordades, per fi entenc en què consisteix la fatiga de la compassió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema