La societat s´ha tornat bojajudit delemus josep caldes de malavella

Últimament, invertim els diners en allò que no és realment necessari per a nosaltres. Opino que hauríem de fer un pensament i mirar si realment necessitem allò que comprem. Després llegir l´article que la Generalitat no té diners per a una segona residència per a gent gran a Figueres, ha confirmat la meva teoria. Crec que hauríem de començar a prioritzar i a pensar realment que aquest assumpte sí que és important i li estem traient importància. Perquè, al cap i a la fi, la gent gran ha de poder tenir un lloc on viure i que els cobreixin les seves necessitats... que els cuidin. Així, que només per finalitzar estaria bé que com a societat comencéssim a actuar de veritat segons les necessitats dels ciutadans. Perquè estic segura que no necessitem un hotel nou o arreglar una carretera pràcticament nova, no obstant això, paguem perquè es faci possible. Però, no podem pagar per allò que realment és un servei a la comunitat? No podem intentar aconseguir mitjans per satisfer aquelles necessitats importants? Pensem en els nostres avis, o en els nostres pares. Ens agradaria que els cuidessin i que estiguessin el millor possible, no?

El panteó reial de SixenaJordi Pausas PARÍS

Sembla que no és prou divulgat que el panteó reial del monestir de Sixena acollí les despulles de la reina Sança i el rei Pere II el Catòlic -pare de Jaume I el Conqueridor-, i les seves filles, les infantes Dolça i Elionor. Durant la destrucció i incendi de Sixena, als inicis de la guerra civil, els cadàvers del panteó reial, que estaven momificats i en molt bon estat de conservació, van ser profanats i estesos pel terra i es diu que un individu va ballar amb el cos de la reina Sança. En relació amb aquests fets, l´actual alcalde de la població, Alfonso Salillas, acusà els catalans de lladres i incendiaris, per tal d´amagar que la destrucció i incendi va ser causat -com ho demostren els documents de l´Arxiu de Salamanca- per determinats veïns de la població. És per això que la «reclamació a la brava» i «amb totes les de la llei» de les obres d´art procedents de Sixena -propietat del Museu de Lleida i el Museu Nacional d´Art de Catalunya (MNAC)- no deixa de ser un despropòsit que d´alguna manera ens remet a les actituds incíviques que el 1936 van portar a la lamentable i incívica destrucció del monestir...

Les terrasses dels bars i restaurantsNúria Vert Coll Cassà de la Selva

Els bars i restaurants hauran de treure les terrasses una vegada per trimestre. L´Ajuntament de Girona en un comunicat oficial s´ha adreçat als bars i restaurants que tenen una terrassa al carrer o en una plaça, per comunicar -los que es veuran obligats a endreçar-ho tot per tal que es pugui fer una neteja correcta a la via pública. Això els afectarà un dia cada tres mesos. S´aprofitarà per netejar en profunditat tot el carrer amb aigua a pressió i s´intentarà que l´afectació sigui en horaris sense activitat dels locals. Personalment crec que aquest fet té coses positives i negatives. En primer lloc, millorarà les condicions higièniques del municipi, ja que molts establiments no compleixen amb la neteja de la seva zona, i això els aportarà beneficis. D´altra banda, molts locals es veuran afectats per aquesta decisió per la dificultat de guardar el mobiliari dins de locals de petites dimensions. En definitiva, penso que és una iniciativa positiva, que val la pena per tal que la nostra ciutat continuï amb una bona imatge i amb unes bones condicions per a tots els turistes i els ciutadans.