TV3f. xavier roca font palau-saverderan

Un vespre fred i a casa mirant TV3, em sorprèn un programa, dur, cru, per la seva realitat, el seu títol Jo també vull sexe, una situació real per a moltes persones discapacitades i que també tenen les mateixes necessitats que els altres ésser humans, això ens demostra la necessitat d´una televisió diferent i que abordi tots els problemes de la nostra societat.

Felicitats, TV3.

Demagògia sobre les pensionsfernando guerrero barrio girona

Com a pensionista amb més de quaranta anys cotitzats em sento indignat amb el debat polític actual sobre el futur de les pensions. Srs. Polítics, fa més de vint anys que diferents estudis predeien que l´índex de natalitat estava sota mínims, que la població major de 65 anys es duplicaria per al 2050 augmentant el nombre de pensionistes.

I quines mesures han pres els nostres polítics? Sobre la natalitat: Cap, ja que la conciliació familiar no existeix, i els drets de les embarassades en les empreses s´han perdut. Sobre les pensions: Cap, ja que només s´han preocupat de buidar la guardiola i mentalitzar-nos per una possible retallada, i és que els nostres polítics de demagògia en saben molt.

La reforma laboral del PP ha disminuït els ingressos de la Seguretat Social, ja que a salaris baixos, cotitzacions baixes i augment del dèficit, espero que igual que van rescatar bancs amb cent mil milions ho facin ara amb les pensions, per això hi ha els polítics per donar solució als problemes dels ciutadans i no per crear-los, mai s´han de retallar les pensions a persones que durant tota la seva vida han generat aquest dret, l´únic que ens queda.

No som Holanda, som Gironaxavier corominas i mainegre ciclista urbà. salt

Sr. Céspedes, és clar que no som Holanda, som Girona, una ciutat que vol ser una de les més avançades d´Europa en sostenibilitat. Vostè creu que encara és possible anar a tot arreu en ­cotxe? Vagi a Gran Via, haurà d´aparcar en un lloc de pagament, vagi per la carretera de Barcelona, no hi podrà aparcar. Vostè creu que el soroll i la contaminació ens agrada, perquè: Som així! Som diferents dels ciutadans del món que volen viure sense contaminació ambiental i acústica?, som diferents perquè ens volem trobar més bé de salut?, som diferents perquè creiem que la incultura del petroli s´acaba?

Vagi a peu, Sr. Céspedes, agafi la bicicleta, pedali per les nostres magnífiques i promocionades vies verdes, encara que sigui complicat i no còmode, vagi en bicicleta per aquesta ciutat que diu que no està feta per ser ciclable. Sap què li dic, a Girona li manca encara molt per fer, en matèria de mobilitat sostenible.

És clar que no som Holanda, som Girona i tenim el dret i la necessitat de circular-hi en bicicleta amb seguretat.

Fidel i Catalunyajoan boronat lecha blanes

En el seu article sobre el tema d´en Fidel Castro del 30-11-2016, «Rebuig a la dominació», José Manuel Ponte escriu: «L´anomenada doctrina Kirkpatrick establia una distinció entre règims «autoritaris» (dictadures de dretes a les quals calia donar suport) i «totalitaris» (dictadures d´orientació socialista a les quals calia derrocar). Una reformulació de la coneguda opinió de F. D. Roosevelt sobre els fills de puta bons i els dolents. Continua dient: «El millor elogi sobre Fidel Castro el va fer el president de França, François Hollande: Fidel representa l´orgull del rebuig a la dominació exterior».

La trobo una fantàstica reflexió, però molt contradictòria, considerant que, mentrestant, França domina i imposa la seva llei a la Catalunya Nord i a altres territoris no francòfons.

Els catalans rebutgem la dominació exterior, digues-li borbònica, castellana o com vulguis. Lluitem per evitar dictadures autoritàries o totalitàries, volem instaurar una república democràtica sense fills de puta bons ni dolents. I no ho fem per orgull, sinó per qüestió de justícia social.

El conserge perdutDesirée Torres Garrido i 27 signatures més. girona

Després de més de dos mesos d´haver començat el curs a l´escola d´adults de Girona continuem sense resposta a la de­man­da de conserge presentada primer al Departament d´Ense­nya­ment i més tard també a l´Ajuntament de Girona. Una administració passa la pilota a l´altra però ni l´una ni l´altra fan seu el problema per tal d´intentar resoldre´l.

Com a alumnes del CFA Girona vivim en primera persona aquest conflicte: el professorat ha de fer tasques que no li pertoquen com obrir l´escola, engegar la calefacció o atendre les persones que accedeixen al centre. A part d´això, alguns de nosaltres hem començat el curs més tard perquè no hem pogut ser atesos quan tocava.

Encara que no tinguem la força dels grans col·lectius, com els controladors aeris o els treballadors del metro, som igual d´importants: creiem que l´educació significa la porta cap a un futur millor. I per això ens hem decidit, amb molt d´esforç, a tornar a estudiar. No ens poseu més pals a les rodes, si us plau!

AgraïmentFrancisco José Almagro Martínez. girona

Bon dia a tothom. El meu nom és Francisco José Almagro i vaig ser atropellat el passat 3 de maig, al carrer Oviedo de Girona, davant d´hisenda. Va ser un accident molt greu i gràcies a molts factors i a moltes persones, avui dia ho puc explicar.

Voldria donar les gràcies a les persones que en presenciar l´accident van córrer per ajudar-me, i al personal de seguretat d´hisenda Emy Expósito i Víctor Roda, que no ho van dubtar ni un segon a venir ràpidament ni a trucar a l´ambulància i que van romandre amb mi, al costat de la bassa de sang fins que els serveis mèdics van arribar. Personal de l´ambulància, doctors, ­infermeres, etc., van seguir l´exemple, continuant la cadena i ­mantenint-me amb vida. Gràcies Emy Expòsito i Víctor Roda per ser el principi d´aquesta cadena.