No és barbamec, però poc li falta. El cantautor supervendes britànic Ed Sheeran ha trepitjat l'ull de poll dels compatriotes de Can Fanga amb la lletra d'una de les cançons del nou disc Divide (i guanyaràs) titulada, precisament, Barcelona, que explica un viatge a la ciutat ple d'alcohol (drinking sangria) i en el qual no hi falten ni una noche loca amb molta ballaruga (come on and dance with me in Barcelona), ni ensucramenta amorosa de baix cost per avorrir (Mamasita rica, sí, te adoro, señorita). Proposa d'agafar un avió (Ryanair? Easyjet?) i trepitjar las Ramblas i la Sagrada Família, en una demostració d'originalitat que només és a l'abast de quatre lletraferits més que comptats. Total, que en Sheeeran, a Barcelona, s'hi imagina torrat com un grill, amb mal de peus de tant fotre l'animal i copulant com un bàrbar (que, per cert, sempre han vingut de més amunt): tal com s'hi imaginen -mal els pugui pesar als veïns de la comtal ciutat- centenars de milers d'anglesos, alemanys, danesos, suecs, noruecs...

A Barcelona tenim el Mobile, sí, però els guiris, en una immensa gran majoria, hi van a allò que van: Mamasita rica. A Barcelona hi ha un dels parcs científics biotecnològics més importants d'Europa, però els turistes hi van a allò que van: Drinking sangria a las Ramblas. A Barcelona hi ha museus de primeríssim nivell, com són la Fundació Miró o el Picasso, però els que la visiten, sobretot si venen del nord, hi van a allò que van: fotos a la Sagrada Família, a poder ser guarnits amb un barret de mexicà; paella a la Barceloneta, millor en bermudes.

És el que té ser mediterrani, el que té pertànyer més al sud que al nord. En la festa som els millors i qui digui el contrari és que no en té ni idea. En això som líders, punters, un referent... la Meca. I per molt que ens hi esforcem, en països com el Regne Unit pensaran fins al dia del judici final que anem vestits de torero i que ens dediquem a tocar la guitarra espanyola per les cantonades. Ens volem europeus, però ells no ens hi veuen gaire. Ens tenen per machos i mamasitas... i olé!