Home, Mark, això s'avisa. Si hagués sabut que Catalunya, la independència i Junts pel Sí t'importen un cagarro, i que les idioteses que dius i fas responen a interessos econòmics, no hauria sigut tan dur amb tu. Una trucada, un «escolta, Albert, que jo em guanyo molt bé la vida llogant pisos a guiris, una Catalunya independent i els meus al poder vol dir patent de cors per seguir mangonejant», i tot arreglat. Jo t'hauria comprès, de debò que sí, és més senzill comprendre un farsant que vol fer diners a costa dels altres i dels barris, que un sonat que es creu el que vomita a les xarxes. Amb aquest no hi ha entesa possible. Amb qui es mou per interessos només cal acordar la quantitat. Què t'haig d'explicar.

Xoca'n cinc, ara que tot s'ha aclarit i sabem com ets realment. Si haguessis deixat clar d'inici que només pretenies foteses -ben convergents al cap i a la fi- com saltar-te la normativa i evadir impostos, no t'hauria calgut fer veure a les xarxes, dia rere dia, que ets un pobre ignorant, un sectari i un intolerant. T'hauries estalviat passar vergonya, i m'hauries estalviat a mi passar-la aliena. Això sí: com devies riure, en veure que com més grossa la deies, més et seguien els més ases entre els ases.

No t'ho creuràs, però amb tot el que has demostrat, encara hi ha qui et subestima. Ahir un advocat em comentava que és increïble que facis una cosa il·legal i alhora busquis sempre protagonisme. Que no pots ser tan burro, deia, ja veus que poc et coneix la gent. Afortunadament som molts els que sabem de la teva capacitat.

Si és molt natural, home, no te n'havies d'amagar. A Girona també els més grans especuladors s'emboliquen amb l'estelada i es vanten de ser amics del president. Ara que heu vist que la justícia espanyola, lenta i tot, acaba colpejant, res millor que la independència i línia directa amb el poder, per continuar xuclant de la mamella. Vinga, crida amb mi: in-independència. I a viure, nano, que són dos dies.