Santuari de Gaia i Albert SolerLídia Angelats Jordà RIPOLL

Crec que un diari no hauria de permetre la publicació d´escrits d´aquesta mena; opinions aquestes d´un periodista que diu les coses d´una manera tan destralera i mal educada. Penso que això fa mal al diari.

Hi ha gent com jo i d´altres que el comprem i som amants dels animals. Ells es mereixen ser estimats, i nosaltres ser respectats.

Jo no li llegeixo mai res, a aquest xicot, però la meva germana sí, i va quedar ferida. I jo li dic: «Contesta´l i fes una carta al director». No va voler, així que la faig jo. Li demano: «Què diries, d´ell?» i diu: «Que és cruel i busca raons».

Amb aquesta carta animo els responsables del Santuari Gaia que continuïn amb la seva gran tasca d´equilibrar la balança a favor dels animals. Tan maltractats que solen ser!

L´Ajuntament de Camprodon ha d´escoltar la nostra veu, s´ha de reforçar el tancat i que això no pugui passar mai més.

Sempre amb vosaltres!

Concert de Música SacraM. Àngels Pagès Ventalló

Diu molt d´una agrupació cultural i d´una parròquia que al llarg d´onze anys consecutius hagi pogut organitzar un concert de Música Sacra amb tanta categoria.

Diumenge al vespre l´església de Sant Miquel de Palau-sacosta es va fer petita per acollir tots els assistents. El programa s´ho mereixia, hi participaven tres corals: Sant Miquel, de la mateixa parròquia; Retorn Planenc, de les Planes d´Hostoles, i Capella de Música, de la Catedral de Girona. A la segona part, s´hi va afegir el Conjunt Orquestral Ensemble Academia Gerunda, músics amb instruments de corda.

Una meravella d´interpretació d´unes peces musicals molt ben escollides, per gaudir de debò i al mateix temps adients per ajudar-nos a reflexionar, ara que estem a les portes de Setmana Santa. L´Al·leluia de Händel, a mi personalment em va sonar a glòria, com a tot el públic, que va respondre amb un gran aplaudiment.

Felicitats a tots els col·laboradors i moltes gràcies per fer que la música ens ompli de pau i serenor. Esperem el vostre coratge per seguir endavant molts anys més.

La QuaresmaPaquita Xarles Arnau girona

Estem ja a les portes de la Setmana Santa, pels creients setmana de pregària, de silenci i reflexió, però l´hem convertit en les vacances de primavera, que no és cap mal, evidenment, però pot ser no hauríem de deixar les pràctiques de pietat pròpies d´aquests dies, el descans merescut per a la gent que treballa no està renyit amb la vida espiritual.

Seria bo pensar si podem ajudar algú del nostre entorn, que potser se sent sol, estimar les persones sense sostre que viuen a la intemperie, massa sovint els considerem culpables sense conèixer la seva història, ni les causes ni el perquè estan en aquesta situació. Pot ser més d´un ho explicaria, si algú l´escoltés.

Ja sabem que les entitats socials i religioses els atenen si ho saben demanar. Però penso que els que tenim el necessari hauríem de ser més atents a l´hora de detectar les mancances dels pobres. Penso en els que han de deixar la terra que estimen per les guerres i moren en el mar o en altres accidents que troben en el camí de l´exili. Per què hi ha guerres i qui les munta? I per què? Els que aparenment no podem fer res tenim el deure de ser persones pacífiques, d´intentar posar pau, no dividir sinó unir.

Felices vacances de ­primavera a tots els que em ­llegiu.