Un equip internacional d'astrònoms ha publicat el que segons tots els analistes menys jo consideren un gran descobriment i ho han difós a la revista Nature. Han descobert set exoplanetes, cosa que vol dir que són planetes que no giren al voltant del Sol i per tant estan fora del Sistema Solar. Fan voltes al voltant d'una estrella ultrafreda -l'única bona descoberta, com us explicaré més tard- anomenada TRAPPIST que brilla mil vegades menys que el Sol i se situa a la Constel·lació d'Aquari. Segons la Wikipedia els que estan sota la influència d'aquesta constel·lació se'ls considera de caràcter inconformista, excèntric, molt independent i amb idees revolucionàries. Són dels comuns? Tenen una mida similar a la Terra i es troben a quaranta anys llum, els exoplanetes, no els comuns. O sigui, si hi viatgés, a la velocitat de la llum, quan hi arribés tindria 98 anys i en tornar 138. Potser en aquesta edat ja ens podrem jubilar, si ens deixen aquests neoliberals sortits de les nostres grans escoles de negocis: ESADE, IESE, EADA, etc. Que deuen fumar aquesta gent?

Diuen que formen un sistema per si mateixos. No entenc la mania de tanta gent, en teoria intel·ligent, a voler trobar vida fora del Sistema Solar. La NASA diu que la troballa és «sorprenent» i «extraordinària». Chris Copperwheat ens explica que tres d'aquests planetes tenen una temperatura que permet acollir aigua, és a dir entre zero i 100 graus, i que per tant fa que sigui «un sistema extraordinari i excitant en la recerca futura de vida». Jo no li veig la gràcia. Nosaltres aquí tenim mars i oceans i l'únic que fem és tirar-hi tota la merda que podem i acabar al més aviat possible amb tots els peixos i qualsevol rastre de vida que hi hagi. En fi. Per tal que hi hagi vida es veu que es necessiten, a banda d'una temperatura adequada, elements com metà, oxigen, etc.

No us vull aixafar la guitarra però no crec que mai ningú no descobreixi vida en un altre planeta i molts menys descobreixin vida intel·ligent. D'entrada això suposa pensar que a la Terra hi ha vida intel·ligent, cosa que desmenteix la lectura de qualsevol diari. I, si n'hi hagués en aquests exoplanetes, crec que el que farien és amagar-se de tots nosaltres. Us imagineu que ens miren i comencen a veure personatges com Urdangarin, Rajoy, Millet, Bàrcenas, etc. Què creieu que farien? A més a mi que m'avisin si algun dia a més de metà i oxigen hi troben The Macallan, el gel està assegurat perquè diu que l'estrella és ultrafreda, per tant els glaçons estan garantits.