La trajectòria de la Iaeden i del seu satèl·lit Salvem l'Empordà ha estat una successió d'èxits. Gràcies a ells, avui disposem de la reserva del Parc dels aiguamolls i d'un Pla Director Territorial, que ha de servir per planificar amb seny les infraestructures a la comarca. I també s'han frenat una colla d'atemptats urbanístics que haurien malmès el nostre medi natural.

Si voleu comprovar la feina feta, només cal que recordeu els anys deplorables de la bombolla, quan aquest racó de món semblava un tauler de Monopoly en mans d'uns ludòpates embogits, decidits a entaforar-nos tones de ciment, camps de golf, aerogeneradors i torres elèctriques.

En aquell moment, Salvem va canalitzar les protestes de la societat davant d'aquestes barbaritats especulatives. Però per fer valdre els seus arguments, es va haver d'embrancar en unes quantes batalles judicials. Els tribunals, força sovint, li van donar la raó, però les factures d'aquestes bregues, sumades a la reducció dels ajuts públics, també van escurçar els seus recursos.

Per posar-hi remei, la Iaeden i Salvem han posat en marxa la campanya Som Empordà. L'objectiu? Augmentar el nombre de socis. Gràcies a ells, podran disposar de la independència econòmica necessària per seguir defensant els nostres espais naturals.

Fer-se soci de la Iaeden-Salvem, la veritat, és una inversió de futur a l'abast de moltes butxaques. Fins avui, l'entitat ha estat la principal barrera de contenció de les atrocitats que es volien cometre en el nostre territori. Per això, qualsevol mesura que ens serveixi per reforçar-la, es traduirà en un guany que, en podeu estar segurs, ens afavorirà de manera col·lectiva.