M agradaria que algú em fes notar quina diferència hi ha entre els atacs d´Arran a botigues de moda i clíniques d´estètica, amb els dels nazis als anys trenta contra comerços jueus. Ui, el que he dit. Algunes d´aquestes valentes d´Arran (un grup dins de la CUP) es deuen estar estirant els pèls de les cames en considerar que les equiparo als nazis. Doncs tenen raó, les estic equiparant als nazis. Ni els jueus havien comès cap delicte, ni l´ha comès qui posa una botiga de moda o una clínica estètica. Són igual d´innocents, uns i altres són atacats perquè sí, perquè un grupuscle actua amb impunitat, davant la mirada cap a un altre costat del poder. Sembla com si tot el Govern es dediqués només a jaure i mirar com creix el blat, com el president.

Encara estic esperant que la CUP condemni els atacs, però això seria com si a l´Alemanya dels 30 el NSDAP condemnés els atacs dels camises ­marrons. Ans el contrari, una regidora de la CUP a Barcelona els defensa. Acusen les botigues i els centres d´estètica «d´imposar el patriarcat», però fins jo sé no obliguen ningú a entrar-hi, per tant no imposen res. Les úniques que volen imposar són les nenes d´Arran.

Hi ha dones que han confós la noble lluita per la igualtat amb ser igual que els homes, i s´esforcen a ser violentes, intolerants, brutes i peludes. Res a dir si és una opció personal. Puc admirar qui posa el propi cos com a exemple de què significa fugir com de la pesta de la moda, l´estètica i fins i tot de l´aigua i el sabó, que ja sabem que són invents que pretenen perpetuar el masclisme. I tanmateix ignoro de quina manera la lletjor ajuda a evitar els «feminicidis» -que diuen elles- , deu ser que només en maten de guapes. Però no estaria malament una mica de tolerància, i deixar tranquil·les les dones que volen estar guapes, encara que algunes ho vulguin per motiu tan menyspreable com agradar els homes.

Faria bé la CUP de preocupar-se més de l´ètica i no tant de l´estètica.