Acabava d'informar-me que «la boja dels gats» no és una dona que dona menjar a tots els felins de l'illa de cases al pati comú sinó un estereotip masclista.

On qualsevol fill o filla de veí ensuma excrements de gat i restes de menjar i sent estridents miols de zel nocturn per la teulada el que ha de veure és la llibertat d'una dona que ha decidit viure al marge dels homes i lliurar la seva capacitat de donar amor i generositat als gatets, cosa que no pot suportar la societat patriarcal.

El raonament s'il·lustra amb unes quantes dones chic i cool que conviuen amb algun fèlid. El nou enfocament, desenfoca. En la visió masclista clàssica, darrere dels gats solia aparèixer una dona i que fos un home tampoc arreglava la cosa. En la visió del reportatge el que més es veu és la dona, que té més grandària encara que tingui menys vides que el gat.

Adoctrinat de com ser persona al segle XXI llegeixo més avall que aquest any es porta marcar mugró. El mugró només regeix per a les dones: el dels homes es diu pit i té menys grandària i funcions. El reportatge anuncia que si les dones volen anar a la moda han de portar els mugrons endurits.

L'enduriment del mugró es produeix per un estat físic o per un ànim. A grans trets, s'endureix quan sent fred de fora i calor de dins. La moda dicta que ara ha de lluir-se dur encara que no se senti ni fred ni calor. Coincideix que ara es venen mugroneres amb forma de mugró dret.

Un cop més, la moda ve a estandarditzar el físic, a establir el cànon del mugró comú enfront del pla, el pseudoinvertit, l'invertit, l'unilateral, l'accessori i el supernumerari. La moda sempre està alliberant-nos a homes i dones.