Malgrat que han passat uns dies del brutal atemptat a la Rambla de Barcelona, encara costa superar l'impacte de veure com hi ha un munt de miserables que han volgut sucar pa o barrejar conceptes a l'entorn de la tragèdia, entre els quals s'inclouen uns quants periodistes, uns quants mitjans de comunicació i el grup habitual d'analfabets que acostuma a encendre i manipular les xarxes socials. Les misèries de la condició humana segueixen presents fins i tot en moments tan tristos com els que hem viscut.

És cert però que la majoria, la gran majoria ha reaccionat de manera exemplar al dol, al rebuig i a la solidaritat necessàries i és cert que s'ha fet una gran gestió de la situació tant per part de les institucions del nostre país com, molt especialment, per part dels Mossos d'Esquadra, com no podia ser d'altra manera. Això no treu que aquest bon fer s'hagi vist tacat per comentaris desafortunats, per reaccions fora de lloc o per malaurats intents d'aprofitar les circumstàncies per fer política de baix nivell.

La quantitat d'informació esbiaixada, manipulada o directament falsa que ha circulat aquests dies posa en evidencia que continuem tenint una societat malalta, la qual no respecta ni tan sols les víctimes de la barbàrie. Tenim un doble problema de fanatisme, el que ens ve de fora i el que ja cuinem a casa nostra. Uns utilitzen la violència i l'assassinat indiscriminat per fer-se veure i d'altres fan servir la manipulació de les informacions, de les declaracions, dels fets i dels comentaris per omplir de brossa el nostre dia a dia. Els primers actuen esporàdicament i sense possibilitat de cap defensa i els segons, els tenim tot l'any amb l'altaveu posat.

No es estrany doncs, que vist el que hem vist aquests dies, cada vegada siguem més els que preferim la informació directa, sense filtres. Gràcies Mossos per haver estat un gran exemple informatiu.