23 de gener de 2018
23.01.2018

Aquest any la grip «fa menys mal»

Article de la mestra i delegada sindical de CCOO Educació publicat al suplement L'Aula

23.01.2018 | 14:35

Entre esternuts, mocadors i ulls plorosos hem començat aquest segon trimestre gran part dels i les docents de Catalunya. Malgrat el malestar que es deriva d´un procés gripal comú, aquest any la grip ens pot fer «menys mal» gràcies a l´acord que CCOO i UGT van signar el 16 de Juny a la Mesa General de la Funció Pública. Amb aquest acord s´ha ampliat el llistat de supòsits d´Incapacitat Temporal que permetrà el cobrament del 100% de les retribucions, entre ells la grip.

Les injustificades retallades aplicades a partir del 2012 van tenir com a conseqüència la suspensió dels acords i pactes sindicals relatius al reconeixement de millores econòmiques directes destinades a completar la prestació per incapacitat temporal per contingències comunes. Aquestes mesures i totes les altres aprovades a través d´acords de governs, que deixaven sense efecte pactes sindicals i acords de millora de condicions laborals, semblaven culpabilitzar els treballadors i les treballadores i el gaudiment dels seus drets, de la recessió econòmica i de la mal anomenada «crisi». Posar-se malalt «surt car» i endeuta les arques públiques...

És evident que qualsevol treballadora i treballador té dret a negociar col·lectivament les seves condicions laborals. Les treballadores i els treballadors de l´Administració no han de ser una excepció. D´ençà que va començar l´anomenada crisi, la Funció Pública ha anat veient com molts dels drets i condicions que havia anat assolint a base de negociació s´anaven perdent donades les circumstàncies especials a què han al·ludit els diferents governs.

Ara que ens diuen que ja estem sortint del pou, que l´economia es recupera a un bon ritme i tot el reguitzell de missatges polítics que totes i tots anem escoltant dia rere dia, és el moment d´exigir el nostre dret inalienable com a treballadores i treballadors de fer efectiva la negociació col·lectiva. Portem temps batallant per aconseguir garantir uns nivells òptims d´ocupació pública de qualitat que garanteixin el bon funcionament de l´Administració i els serveis públics que mereix la ciutadania de Catalunya. Uns Serveis Públics que, no ho oblidem, són garantia d´igualtat d´oportunitats i de cohesió social. Però no podem deixar de banda que les treballadores i els treballadors públics hem patit fortament els efectes de l´anomenada crisi. Per tant, ara no només es tracta de recuperar el que hem perdut, sinó també de seure i parlar de com millorar les nostres condicions laborals en tot allò que preveuen les lleis i que encara no s´ha implementat satisfactòriament.

És per això que CCOO ha denunciat el III Acord de la Funció Pública, signat l´any 2005 per CCOO, UGT i IAC. Aquest Acord tenia inicialment una durada de tres anys, tot pactant-se que si no era denunciat per cap de les parts signants, s´aniria prorrogant automàticament anualment. Aquest Acord és el marc general de les condicions de treball de tothom que treballa per a l´Administració a casa nostra. Engloba aspectes importants com la jornada laboral, la representativitat en la negociació, les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, l´obligació de l´Administració de vetllar per la seguretat i salut laboral dels seus treballadors i treballadores? CCOO entén que, a l´empara de l´EBEP, hem de forçar una nova negociació que faci avançar el col·lectiu en la recuperació dels drets arrabassats i també en la implementació dels articles de l´EBEP que encara no s´han concretat. En aquest sentit, per exemple, és significatiu que encara no es disposi ni s´hagi articulat un sistema de resolucions extrajudicials de conflictes tal i com contempla l´art.45 de l´EBEP, abocant a tot aquell treballador i/o treballadora que vulgui defensar els seus drets a complexos i costosos contenciosos administratius.

Ara és el moment de posar fi a la precarietat al món del treball en general, però també a la Generalitat de Catalunya. En el nostre sistema educatiu hem acumulat al voltant d´un 30% d´interinatge. A CCOO tenim clar que ja és hora de posar en marxa l´oferta pública que limiti al 8% la taxa d´interinitat, tal i com es va comprometre l´Administració amb l´Acord de 16 de juny de 2017, signat per UGT i CCOO.

Ara és el moment de recuperar el poder adquisitiu perdut durant aquests darrers anys. Ara que aquesta millora econòmica es concreta en increments de la productivitat i dels beneficis empresarials, hem d´exigir que aquesta sortida de la crisi, que hem patit quan anaven maldades, beneficiï, en la recuperació, als treballadors i les treballadores. Les empleades i els empleats públics no hem d´oblidar que encara tenim per recuperar les pagues extres del 2013 i 2014.

Ara és el moment de no oblidar les reivindicacions concretes i pròpies del personal docent: cobrament del primer estadi als sis anys, reducció de jornada bonificada per incorporació després de malaltia llarga, recuperació de l´horari lectiu anterior a la crisi, recuperació de la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.

Ara és el moment! Necessitem i necessitarem de la força del conjunt dels treballadors i les treballadores per plantar cara als atacs que hem rebut i per avançar en la negociació. Aquesta és la força que ens ha de dur a recuperar i assolir drets per a tothom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema