Aquest vespre es presentarà, a l'Auditori Narcís Monturiol de Figueres, l'associació «Let's walk - Sabates pel món». Aquesta empresa solidària és una iniciativa del sabater Miquel Roig, a la qual només li puc desitjar una vida llarga i un gran nombre de socis.

Let's walk neix amb l'objectiu de convèncer altres sabaters per fer donació de calçat nou que tenen en estoc. D'un calçat molt concret: esportius, sneakers, sabates i botines planes. Aquest calçat, a través de voluntaris i ONGs, es farà arribar a països i col·lectius que les necessitin.

Roig va començar a donar voltes al projecte fa uns anys i ha fet arribar petits lots de sabates al Nepal, Ruanda i Madagascar. Les hi duien particulars que anaven a aquells llocs concrets, de manera que el material es lliurava en mà.

Let's walk, de fet, encoratja els viatgers a ser voluntaris del projecte. Si algú pensa viatjar cap a un país que necessiti aquesta ajuda, pot contactar amb l'associació, que li farà arribar una maleta amb parells de sabates, li pagarà el suplement de portar-la i li facilitarà tot perquè l'entregui a una ONG d'allà.

Tant de bo que Let's Walk marqui l'inici d'un plugim d'iniciatives solidàries, sorgides des de l'àmbit privat i la societat civil figuerenca. Que el 47,8% dels figuerencs es trobi en risc de pobresa o d'exclusió social és una catàstrofe absoluta. Hem de canviar, com sigui, el nostre model econòmic. I buscar sortides i solucions reals per eliminar les desigualtats que pateix la meitat de la ciutadania.