Dissabte passat, vint-i-quatre de febrer de 2018, cinc d'alguns dels millors crítics de Girona que formàvem un comando, vàrem ser cridats a files per intentar donar resposta a una sèrie de fets inexplicables succeïts recentment a la ciutat. Tot i els nombrosos enigmes i obstacles que se'ns van plantejar, vam trigar una hora i escaig a escapar-nos del recinte en el qual vàrem ser confinats per aquest efecte, el nou i flamant escape room de Girona, TimeSkp. Avui, encoratjats pels seus promotors, intentem sobreviure com a influencers de fortuna. Si vostè té algun problema i vol que l'analitzem o el caricaturitzem i ens troba, potser pot contractar-nos. Som... L'Equip Giroinfluencer! (apuja música). Sí, el nom encara està en fase de proves.

Serveixin aquestes èpiques primeres línies com a introducció a la narració d'uns fets que van suposar la meva iniciació en aquesta nova proposta d'oci, una alternativa que s'estén per Girona i d'altres urbs tant o més que els llacets grocs o els vídeos de gatets. Efectivament, els components d'aquesta brigada heroica, començant pel seu cervell, en Pau Garriga Smith, nom de pila del bloguer Director frustrat; en Jacint Casademont Barracus, col·laborador habitual de Flaix Matí i youtuber amb males puces; l' Ignasi Murdock Arbat, capità i pilot del mític programa de cinema, sèries i còmics Ningú no és perfecte de Ràdio Salt; en Jordi Camps Allen, el nostre interlocutor amb la premsa més bastarda, i un servidor, l'inclassificable però encantador i sempre vostre Callahan Peck, vam introduir-nos en aquest nou escape room gironí amb l'objectiu de superar els seus reptes i, tot seguit, explicar al món la nostra experiència.

La missió va començar amb la projecció d'un vídeo on se'ns informava dels fets previs ocorreguts i de la problemàtica a resoldre. Equipats tan sols amb el nostre savoir faire, altrament dit friquisme, i amb un dispositiu digital per controlar el temps i catalogar algunes pistes, vam ser introduïts de manera furtiva a La Mansió, casalot d'aconseguida estètica gòtica amb un grapat de secrets -alguns de procedència high-tech- amagats entre les seves nombroses cambres. Els més vius estareu identificant, amb aquesta descripció, l'univers Resident Evil, en concret el referent a la primera aventura de la mítica i inigualable saga de videojocs que fa més de vint anys combinava misteri, terror i ciència-ficció per inaugurar, amb èxit, el survival horror. Si els escape room són un fenomen a l'alça avui, en bona part és gràcies a la influència del survival horror, un gènere narratiu que beu d'atmosferes angoixants, pistes impossibles, ensurts pertorbadors i la resolució d'enigmes a contrarellotge que nosaltres vam xalar desxifrant. En aquest sentit, La Mansió, de TimeSkp, esdevé una invitació excel·lent per viure en primera persona tant l'essència del gènere com els orígens d'una saga inoblidable. Paraula de Callahan Peck.