Ens prenen el pèl

josep pla prats

Pell de gallina, ràbia continguda, això és el que penso, després d´escoltar la notícia que un grup d´empresaris murcians volen premiar els policies que van actuar a Catalunya la diada del referèndum. També sé que no servirà de res la meva opinió i els del Govern seguiran amb les seves accions sobre Catalunya.

Com es pot ser tan roí de premiar i donar suport a uns servidors públics que tenen com a deure protegir-nos i no apallissar sense cap mirament persones grans i gent normal amb l´única culpa de voler anar a votar. A totes aquestes persones que han tingut aquesta iniciativa els volem expressar el nostre rebuig total per aquesta iniciativa i els volem expressar el nostre rebuig total a aquesta iniciativa, que premia una gran injustícia. Contràriament, felicitem els empresaris dels Pirineus que han ofert estades gratuïtes a les famílies de Múrcia que varen ser objecte d´una repressió per part de les forces de seguretat per expressar unes idees totalment justes i legals com les nostres.

Així queda demostrat la cultura de la nostra identitat, que tolera amb respecte totes les opinions i des d´aquest escrit rebeu una abraçada ben forta a tots els que pateixen repressió i incomprensió.

No, companys,

no és això

Raimond Bitlloch i compañó Membre de la coordinadora comarcal de la Selva de l´ANC

Ves per on, ara resulta que tenim membres d´un partit republicà que volen vendre la idea d´eixamplar la base independentista.

Per començar, hi ha una gran part del país que ja no està en la fase autonomista proindependència, on vostès estan tan còmodes, sinó que són ciutadans d´una república ocupada. Per continuar, la fase independentista provocava un rebuig molt important de ciutadania que se sentirà còmoda a la república. Ben segur que serem més.

Un cop dit això, vostès es creuen que la gent que va posar tota la carn a la graella abans, durant i després de l´1-O, era per tenir una autonomia? Si us plau, el poble ha estat i és digne, superant les pors i sabem on ha d´estar en cada moment. Vostès no ho són. Els dic que si no són capaços de tirar endavant la república, marxin cap a casa seva; segur que alguna empresa d´aigües els dona feina o sempre poden fer un llibre. Però no molestin més, que hi ha gent que lluita pel futur.

Responsabilitat, coherència i transparència

Enric Barrull Casals girona

Si alguna cosa cal exigir als que treballen en les causes humanitàries amb fons privats i públics, l´origen dels quals està en la solidaritat i l´altruisme d´altres, és responsabilitat, coherència i transparència. Això no impedeix completament la possibilitat del mal, però redueix el seu marge i permet que sigui eficaçment combatut. Els fets deplorables ara coneguts, no només entelen el bon nom d´Oxfam sinó que enfosqueixen la meritòria tasca de tants que treballen de forma íntegra per als més vulnerables.

Penso que seria injust de totes totes que aquest cas sembrés una sospita sistemàtica sobre el treball de les ONG, sobre les seves motivacions i procediments. És una tasca que atreu cada vegada més joves que lliuren la seva vida al servei dels altres. El treball de les organitzacions no governamentals és clau tant per l´ajuda directa als més necessitats, la seva promoció i desenvolupament, com per a la cohesió i progrés moral d´una societat. Per això els responsables d´aquestes organitzacions han de garantir que la seva cultura institucional respon a l´elevada exigència ideal que se´ls presumeix.