Prou de victimisme

Francesc Gombau. Girona

Em sembla lamentable l´actitud de Turull i altres encausats intentant tocar la fibra més sentimental de la gent parlant a l´opinió pública de la família. Cal recordar que a Puigdemont, Turull, etc. se´ls va avisar en nombroses ocasions de les conseqüències d´incomplir la llei, se´n van riure i se´n burlaven fent-se fotos amb les notificacions, com tots recordem. Van triar trepitjar les lleis i fer-ho amb prepotència i fatxenderia. Potser llavors és quan haurien d´haver pensat en les seves famílies i no ara fent teatre victimista.

Mas Marroch i la desfilada de Blonda

Carles Mallart. Girona

Dijous 22, i com cada any, vàrem assistir a la «desfilada Blonda» de la Xita, aquesta vegada amb canvi de lloc de trobada ja que la Sala de Ball de Girona està en procés de convertir-se en un gran bloc de vivendes i ha deixat d´ésser operativa. El canvi de lloc de l´esdeveniment no li ha pas anat gens malament, tot al contrari. Mas Marroch és un lloc emblemàtic, al qual els germans Roca, d´El Celler de Can Roca, han portat l´excel·lència que tant delecta en els casaments, festes i esdeveniments, un santuari del bon gust i el saber fer. La desfilada de la Xita (Blonda, perdonin) si bé cada any ens presentava novetats aquesta vegada ha estat una explosió de bon gust, saber fer i pràcticament total renovació. No ja de vestits i peces de bany, que això ja ho feia cada any, sinó de pràcticament tots les models (noies i nois). La Xita té una capacitat de convocatòria increïble, una roba adequada a totes les economies, gustos, i personalitats. La Xita no ven roba, la Xita i el seu equip ofereixen il·lusions, emocions, glamur, satisfaccions, personalitat, felicitat, ànima... i moltes coses més. Aquest any amb un marc incomparable, amb una desfilada en forma d´«U» molt propera a la gent (menys de 3 metres) on els espectadors podien veure les models i la roba de molt més a prop que abans, amb una desfilada contínua de gairebé 60 minuts. Pel que fa al públic, en un 10% aproximat d´homes i un 90% de dones, amb gran personalitat, de totes les edats, que superaren les 800 persones, les seves cares ho deien tot. L´espectacle estava tant a la platea com en els/les models. Xita, la desfilada fa ciutat. Un encert total. Estimem Girona, passió per Girona.

Sense capellans no hi haurà cristians?

Piua Salvatella i Vila. Girona

De veritat Sr. Bisbe, creu això? (Ja he llegit el seu article en el Full Parroquial, amb totes les explicacions). Però jo crec que s´ha equivocat. En dir això, s´ha oblidat de pensar en tots els cristians /es que no depenen de vostè, i que, de segur, són uns bons seguidors/es del Crist. Per tant, tranquils!, això no s´acaba, només es transforma. Déu sap quins plans té. Per tant, estic segura que hi ha bones persones, i per molts anys!, seguint el que ens diu la Bona Nova (Evangeli) estimeu-vos els uns als altres, tal com jo us he estimat.

Pel que fa a mi, i m´atreveixo a afirmar que també que per al Col·lectiu del qual formo part, seguirem fermes el missatge de Jesús: «Aneu i digueu», exercint el sacerdoci comú de tots els batejats.

Imaginant un símil

Lluís Torner i Callicó. Girona

De tant en tant, si som un xic observadors, ens adonem que a vegades passen coses que tenen una similitud amb d´altres, i ens fa pensar que, un fet que està passant, té una mena de semblança amb quelcom que, abans, ens havia cridat l´atenció -tot i que, els temes en qüestió poden tenir un contingut ben diferent- llavors ens diem: Mira! Això que està passant, ens fa pensar en això altre que va passar.

Ara, per exemple, que estem a les acaballes de la Quaresma -temps per a la penitència i la reflexió- i per tant a punt de començar la Setmana Santa, on es commemora la tristor de la delació i detenció del Senyor, el rentat de mans de Pilat, amb la seva condemna, segueix la tristor del Divendres Sant, amb l´execució de la pena, el penediment del centurió, i acaba amb la Pasqua de Resurrecció. Sense cap mena d´ànim d´irreverència, ni de molestar ningú, ens ha portat a veure-hi una mena de símil, amb tot el que està succeint aquests dies, que ens té sumits en profundes reflexions, així com en una gran preocupació i tristor.

Malgrat tot, bona Setmana Santa i, sobretot, bona Pasqua per a tothom!