31 de març de 2018
31.03.2018

Sant Esteve de les Roures

31.03.2018 | 01:22

Sant Esteve de les Roures com a metàfora. És un dels municipis catalans on –segons escriu la Guàrdia Civil en un informe que ha presentat al Suprem per demostrar que no som persones pacífiques, sinó aguerrits soldats perfectament orquestrats per agredir-los– un dels votants de l'1 d'octubre passat va fúmer una puntada de peu al cap a un dels agents de la benemèrita. Aquest sediciós imaginari va colpejar l'agent un cop era a terra, indefens, després d'haver colpejat altres agents. Un veritable bàrbar. Un malvat forçut i temerari. A Sant Esteve de les Roures no el va veure ningú. Potser perquè en català «roure» és un nom comú masculí i aquest article femení fa caure el poble del mapa. Sant Esteve de les Roures no existeix i no ha existit mai.

Hauríem d'inventar una mena de Catalunya en miniatura a imatge i semblança de la que destil·la la catalanofòbia espanyola, aquesta ideologia de masses que traspassa segles i classes socials. Un veritable càncer que els fa de tap i no els deixa créixer. Si –com diu la Guàrdia Civil al seu informe– haguéssim optat per comportar-nos com aquest malvat inventat del municipi inexistent vés a saber on seríem ara. Aquesta Catalunya en miniatura també té un Manual de guerrilla urbana que Espejo público atribueix a la CUP. El fulletó en qüestió el signa El duende de la Giralda, és en castellà i ple de faltes ortogràfiques i dona totes les instruccions per saber on hi ha la policia a Madrid i a Sevilla i etc. Sant Esteve de les Roures no hi surt, ni els mossos tampoc, és clar. I diuen a Twitter que el fulletó és del 2002. Però és igual, escolti. A aquesta novel·la tot li va bé.

A can M. Rajoy tot és possible. Fins i tot renovar el Ducat de Franco o inventar-se pobles. Ser potiner no importa perquè sempre els compren el relat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook